Adalet Nöbeti eylemleri sürüyor

Hasta ve infazı yakılan tutsakların tahliye edilmesi ve cezaevlerindeki tecride son verilmesi talebiyle düzenlenen Adalet Nöbeti eylemleri sürüyor.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların tahliye edilmesi ve cezaevlerindeki tecride son verilmesi talebiyle tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti 107’nci gününde Bayraklı ilçesinde bulunan İzmir Adliyesi C Blok girişinde sürdü. Tutsak yakınları, “Gırtiyên nexweş re azadî”, “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” yazılı önlükleri giyerek, sık sık “Biji berxedana zindanan” sloganını attı. Eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Seferihisar ve Bayraklı ilçe örgütleri de katıldı.

1 Eylül Dünya Barış Günü'nde adalet istediklerini ve savaşların son bulmasını isteyen tutsak yakını Medine Kaymaz, “Bugün Dünya Barış Günü. Biz anneler tüm dünyada barış istiyoruz. Devletlerin zulmüne artık yeter diyoruz" dedi.

Türkiye'de de Kürtlere yönelik savaşın sürdüğüne dikkat çeken Kaymaz, Kürt sorununun çözülmesi ve barışın tesis edilmesi gerektiğini yineledi. 

 Kaymaz, şunları da dile getirdi: “Kürt halkının önderi Abdullah Öcalan barışı savunduğu için İmralı Adası'nda tutuluyor. Öcalan ne avukatları ne de ailesiyle görüştürülmüyor. Devlet barışı istemediği için bu şekilde cezalandırıyor. Suçun en büyüğü devletindir. Yurdumuzu harap etmeyin, kan dökmeyin. Kürt, Türk, Arap insan insandır ve biz anneler kanın dökülmesini istemiyoruz. Herkes için barış istiyoruz" diye belirtti. 

Kaymaz'ın konuşmasının ardından Adalet Nöbeti yapılan oturma eyleminin ardından sona erdi.

 

DENİZLİ

Denizli T Tipi Cezaevi'nde bulunan 24 yaşındaki Ekim Polat'ın da tedavi hakkı için başlattığı açlık grevi eylemi 32’nci gününe girdi. Polat’ın annesi Songül İlker oğlunun taleplerinin karşılanması için cezaevi önünde başlattığı oturma eylemi ise 16’ncı gününde sürdü. Anne İlker, “Oğlum açlık grevini sürdürüyor ve şuan su dışında yanında hiçbir şey yok. Buradan herkese sesleniyorum; oğlum Ekim Polat ve bütün hasta tutukluların tedavi hakları sağlansın. Ben oğlumun tedavi hakkı sağlanana kadar burada mücadelemi sürdüreceğim” dedi.