Adalet Nöbeti: Tutsaklara sahip çıkacağız

Tutsak aileleri, "Bu ülkede adalet yok, hukuk yok. Tutsaklara sahip çıkacağız" dedi, dayanışmaya çağırdı.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için başlatılan Adalet Nöbeti 387’nci gününde Diyarbakır Adliyesi'nde devam etti. Eyleme, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), İnsan Hakları Derneği (İHD), 78'liler Girişimi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe yöneticileri, HDP Amed il eşbaşkanları Gülistan Atasoy ve Zeyyat Ceylan katıldı.

'ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Eylemde konuşan hasta tutsak Hamdusena Ada'nın ablası Reşahat Ada, “Mahkeme huzurunda çocuklarının serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Tutukluların infazları yanmasın. Hak, hukuk ve adalet çerçevesinde hareket edilsin. Çocuklarımız elleri kelepçeli hastaneye götürülmesin. Elleri kelepçeli çocuklarımıza doktor nasıl davranacak? Talebimiz cezaevlerine baskının son bulması üzerinedir. Çocuklarımıza sahip çıkacağız. Bize verilen sözler tutulsun” dedi.

Ada, devamında şunları söyledi: “Tüm siyasi partileri ve halkı eylemlerine destek vermeye çağırıyoruz.  Bu ülkede adalet yok, hukuk yok. Eşitlik, barış ve özgürlük istiyoruz. Adalet Nöbeti'nin anneleriyiz. Bu zulüm ve savaş nereye kadar gidecek?”

'ADALET YOKSA HİÇBİR ŞEYİN ANLAMI YOKTUR'

MED TUHAD-FED Eş Başkanı Zeki Baran ise geçmişten bugüne en şiddetli acıları Kürt annelerinin yaşadığını söyledi. Baran, şöyle devam etti: "Anneler gece gündüz adalet nöbetindeler. Bir coğrafyada adalet yoksa hiçbir şeyin anlamı yoktur. Talepleri insani ve vicdani bir taleptir. Hapishanelerde tutulan ağır hasta tutuklular bir şekilde tedavi edilmeli ve serbest bırakılmalıdır. Siyasi kararlarla AKP ve MHP'nin noterliğine dönüşen yönetimin, denetleme organı tutsakların infazlarını yakıyor. Yetkililer annelerin isteklerini dinleyip, yerine getirirlerse serbest bırakılacaklardı. Ama gözlerini ve kulaklarını kapattılar. Tüm siyasi partilerimiz, kurum ve kuruluşlarımız annelere destek oldu. Bundan sonra elimizden ne geliyorsa yapacağız.”

Ailelerin eylemi, “Bijî Berxwedana Zindanan” ve “Hak, hukuk, adalet” sloganlarıyla sona erdi.