Adalet Nöbeti: Yasa çıkarılsın, hasta tutsaklar serbest bırakılsın

Amed’de hasta ve infazı yakılan tutsaklar için nöbet eylemini sürdüren aileler, eylemin 280’nci gününde Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi önünde bir araya geldi.

Amed’de tutsak yakınları 280 gündür Adalet Nöbeti tutuyor. Aileler, hasta ve infazı yakılan tutsakların bir an önce serbest bırakılması, cezaevlerindeki hak ihlallerine son verilmesini istiyor.

Diyarbakır D Tipi Cezaevi önünde bir araya gelen ailelere yeni eylem gününde Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) ve Tutuklu Aileleri İle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) üye ve yöneticileri de destek verdi.

Eylemde konuşan ağır hasta tutsak Civan Boltan'ın annesi Nazime Boltan, aylardır nöbet eylemlerinde olduklarını ancak gelinen aşamada seslerinin duyulmadığını söyledi.

“Adaletin sağlanması” için eylemde olduklarının altını çizen Boltan, hasta tutsaklar için bir kanun çıkarılması ve serbest bırakılmaları çağrısında bulundu.

Boltan, “Biz çocuklarımızın cenazeleri cezaevlerinden çıkmaması için bu mücadeleyi veriyoruz. Çocuklarımızı tedavi etsinler, eğer etmiyorlarsa da bıraksınlar, biz tedavi edelim. Eğer Cumhurbaşkanı ile Adalet Bakanı’ndan biraz vicdan olsaydı, bizim çok şey istemediğimizi anlayacaklardır. Biz sadece hasta tutukluların tedavi edilmesi ve serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.