Adana’da 37 kişi dört gün daha gözaltında tutulacak

Binevş Kültür ve Sanat Derneği’ne yönelik 27 Haziran günü Adana merkezli operasyonlarda gözaltına alınan 37 kişinin gözaltı süresi dört gün daha uzatıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile Adana, Mardin, Mersin, Van ve Amed’de 27 Haziran günü yapılan baskınlarda aralarında HDP’li yöneticilerin de olduğu 37 kişi gözaltına alındı.

Dosyalarına “gizlilik” karı konulan 37 kişi, "Örgüt üyesi olmak" ve "Örgüt adına faaliyetlerde bulunmak" iddiasıyla suçlanıyor.

Bir haftadır Adana Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan 37 kişinin ifadeleri henüz alınmazken, savcılığın talebi üzerine Adana Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, gözaltı süresini dört gün daha uzattı.

Gözaltında tutulanlar şöyle: “HDP Adana İl Eşbaşkanı Helin Kaya ve Mehmet Karakış, HDP Parti Meclisi üyesi Ahmet Yıldız, HDP Gençlik Meclisi üyesi Mazlum Gök, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Çukurova Bölge Eş Sözcüleri Şilan Turğa ve Enver Güler, Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda Buyruk, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisti Emetullah Akçaray ve Sever Uzun, Binevş Kültür ve Sanat Derneği üyeleri İlyas Arzu, Murat Gürbüz, Suat Ekin ve Jiyan Savcı,  Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAY-DER) Eşbaşkanı Suphiye Bayav ve Jiyan Aslan ile Mahsum Uzun, Zilan Çiçek, Mehmet Saruhan, Hayrettin Öz, Mehmet Sait Dikmen, Vakkas Durgut, Evin Özbay, Dilan Yiğit, Gülbahar Akman, Yaşar Akman, Mehmet Solmaz, Bedri Şengül, Zilan Taş, Ayşe Solmaz, Mehmet Aykut, Ramazan Demirhan, Abdullah Ayav, Abdurrahman Oral, Ahmet Akdoğan, Ayşe Irmak, Tacettin Başar, Şirvan Aksoy.”