Adana halkı 'Adalet ve Vicdan'ı haykırıyor

HDP'nin Adana'da düzenlediği "Vicdan, Adalet ve Demokrasi Mitingi"ne halk akın akın gelmeye başladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Örgütü, "Durmayalım dur diyelim. Faşizmi durduralım" şiarıyla Uğur Mumcu Meydan'ında gerçekleştireceği "Vicdan, Adalet ve Demokrasi Mitingi" halkın yoğun ilgisi ile başladı. Miting alanı HDP bayrakları ile süslenerek, "Demokrasi ve barış için. Durmayalım faşizmi durduralım", "Doğal, kültürel varlıklar talan edilemez", "Ji bo tekoşineke hevpar", "Emekçilerin sosyal hakları gasp edilemez" ve "Toplumsal barıştan vazgeçilemez" pankartları asıldı. Miting alanına iki farklı arama noktası kurulurken, halk ellerinde HDP bayrakları ile alana giriş yaptı.

Miting alanında Adana halkı sık sık "Şehit namirin", "Biji Serok Apo", "Siyasi tutsaklar onurumuzdur", "Direne direne kazanacağız" sloganları atarak adalet ve demokrasi talebini dile getirdi. Öte yandan mitinge HDP Eş Başkanı Serpil Kemalbay'ın yanı sıra HDK, DBP, KESK, CHP, TMMOB, Adana Tabip Odası, Adana Alevi Platformu, Halkevi, EMEP, Birleşik Haziran Hareketi temsilcileri de katıldı. Saygı duruşuyla başlayan mitingde " Çerxa Şoreşe" marşı okunurken, Koma Pel'in sahne almasıyla devam ediyor.

Halkın alana girişleri devam ederken alandaki coşku ise artarak devam ediyor. Mitingde kadınların ve gençlerin yoğunluğu dikkat çekerken, İstasyon girişi polisler tarafından kapatılmasına rağmen yurttaşlar mitinge tüm barikatları aşarak gelmeye devam ediyor.