Adını açıklamayan kaynak: Depremde ölenlerin sayısı 150 binden fazla

Adını açıklamayan bir kaynağın AKP'li yetkiliden aldığı bilgiye göre, depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 150 binden fazla. Türk İçişleri Bakanı Soylu da deprem bölgesindeki valileri arayarak enkazları ölülerle birlikte kaldırması talimatı vermiş.

Merkez üssü Mereş’in Bazarcix (7.8 şiddetinde) ve Elbistan (7.7 şiddetinde) ilçeleri olan, 8 saatlik aralıklarla Kurdistan ve Türkiye’yi sarsan depremlerde on binlerce insan yaşamını yitirirken, yüz binlerce kişi de yaralandı. 6 Şubat depreminin ilk gününden beridir, depremzedeler Türk devleti kurumlarının destek ve yardım yapmadıklarını haykırıyor. Öyle ki Türk devletinin yetersizliklerinden dolayı hipotermiden (vücut ısısının düşmesi) yaşamını yitirenler oldu. Resmi makamların yaptıkları açıklamalara göre yıkılan yapılar ile ölü ve yaralıların sayılarında korkunç bir tutarsızlık var. Sayıların tutarsızlığı akla “Yaşamını yitirenlerin bilançosu gizleniyor mu?” sorularını getirmişti.

AKP-MHP İKTİDARI KAYIP SAYISINI GİZLİYOR, GERÇEK SAYI ÇOK FAZLA

Adını açıklamayan bir kaynağın AKP’li yetkiliden aldığı bilgilere göre, depremde yaşamını yitirenlerin sayısı resmi açıklamalardan çok daha fazla. Kaynak, AKP’li yetkilinin verdiği bilgiye göre ölü sayısı 150 binin üzerinde. Bu rakamın resmi sayı olduğu, bilançonun çok daha fazla olabileceği belirtiliyor.

TÜR İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: ENKAZLARI ÖLÜLERLE BİRLİKTE KALDIRIN

Ayrıca Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, depremin yaşandığı il ve ilçe valiliklerini, kaymakamlıklarını arayarak, enkazların bir an önce kaldırılması talimatını verdiği de gelen bilgiler arasında. Mülki amirliklerin “Enkazlarda halen insanlar var. Onları çıkarmadan nasıl boşaltalım?” demesi üzerine Soylu, derhal enkazların kamyonlara yüklenerek deprem bölgelerinden taşınması talimatında ısrarcı olduğu öğrenildi. Ancak mülki amirliklerin bazılarının enkazlarda ölü veya yaralıların olabileceğinden dolayı işi ağırdan aldıkları belirtildi.