Adli Tıp'taki cenazeler kimsesizler mezarlığına defnedildi

Malatya Adli Tıp Kurumunda bekletilen 11 cenaze kimsesizler mezarlığına defnedildi. Cenazelerin tanınmayacak durumda olduğu öğrenildi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Malatya Şube Yöneticisi Mehmet Tuncel, Dersim, Bingöl ve Elazığ’ın Karakoçan ilçesi kırsallarında son iki aydır yaşanan çatışma ve hava bombardımanlarında hayatını kaybeden 20’si HPG, 3’ü MLKP'li 23 cenazenin Malatya Adli Tıp Kurumu'na getirildiğini söyledi. Tuncel, 2’si MLKP, 10’u ise HPG'li olmak üzere 12 cenazenin aileleri tarafından alındığını, 11 cenazenin ise 2 hafta önce kimsesizler mezarlığına defnedildiğini aktardı. 

'CENAZELER TANINMAYACAK DURUMDA!'

OHAL’den önce gelen cenazeler ile ilgili Adili Tıp Kurumu’ndan bilgi alabildiklerini belirten Tuncel, OHAL’den sonra kendilerine bilgi verilmediğini, ancak ailelerin kendilerine başvurması sonucunda cenazeler ile ilgili bilgi sahibi olduklarını söyledi.

Cenazeleri teşhis etmek için gelen ailelerin verdiği bilgileri aktaran Tuncel, cenazelerin tanınmayacak durumda olduğunu, yaşamını yitirenlerin vücut bütünlüğünün bozulduğunu vurguladı. Halen Adli Tıp morgunda sayısını tam bilemedikleri cenazelerin de olduğunu belirten Tuncel, ailelerden aldıkları bilgilere göre, son 2 ayda 3’ü MLKP'li olmak üzere Dersim’den 9, Bingöl’den 7, Karakoçan’dan da 7 olmak üzere 23 cenazenin geldiğini söyledi. 

İHD Yöneticisi Mehmet Tuncel, son iki günde biri İranlı olmak üzere 4 ailenin daha cenazelerini almak için savcılığa DNA testi için kan örneği verdiğini dile getirdi.