Af Örgütü’nden Türk Büyükelçiliği önünde protesto eylemi

Çok sayıda insan hakları savunucusunun tutuklanmasına tepki gösteren Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) üyesi onlarca kişi Paris’teki Türk Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi düzenledi.

Aralarında Amnesty’nin Türkiye temsilcisi Taner Kılıç ile direktör İdil Eser’in olduğu 6 insan hakları savunucusunun tutuklanmasını kınayan eylemciler, ellerini kelepçelerle bağlayarak tepkilerini gösterdi.

Büyükada’da tutuklanan tüm temsilcilerin acilen serbest bırakılmasını isteyen Amnesty Fransa temsilcilerinden Nicolas Krameyer, insan haklarını savunmanın on yıllarca hapisle cezalandırılmasının skandalvari olduğunun altını çizdi.

Krameyer, tutuklanan kişilerin 4 metreye 2 metrelik hücrelerde tutulduğunu ve ne yakınlarına ne de tıbbi amaçlı doktorlarına ulaşamadıklarını vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından Amnesty üyeleri tarafından internette yapılan ve insan hakları savunucularının serbest bırakılmasını isteyen kampanya çerçevesinde toplanan 100 bin kişilik imza listesi Büyükelçilik önüne bırakılmak istendi. Ancak güvenlik görevlileri imzaların bırakılmasına izin vermedi.