Ağır hasta tutsak Ekim Polat’ın annesi oturma eylemi başlattı

Denizli T Tipi Cezaevinde tutsak edilen ve ağır hasta olmasına rağmen tedavisi reddedilen Ekim Polat’ın annesi cezaevi önünde oturma eylemi başlattı.

Sağlık durumu geçen her gün kötüye giden Ekim Polat için annesi Songül Polat oturma eylemine geçti.

Tutsak oğlunun tedavisinin sağlanmasını isteyen Songül Polat, Denizli T Tipi Cezaevi önünde oturma eylemi başlattı.

Ekim Polat, altı yıldır “gizi tanık” ifadesine dayanarak “örgüt üyeliği” suçlamasıyla rehin tutuluyor.

Polat’ın, tutukluluk sürecinde kalp ritim bozukluğu, KOAH, kemik erimesi, tümör, hipertansiyon, görme bozukluğu kanser ve yüksek felç gibi hayati risk taşıyan hastalıkları ortaya çıktı.

Anne Polat, oğlunun tedavi hakkının engellendiği tepkisinde bulunarak, Ekim Polat’ın başında oluşan tümör nedeniyle 4 aydan az bir zamanının kaldığını söyledi.

Oğlunun açlık grevine başladığını kalp rahatsızlığından dolayı her an yaşamını yitirme tehlikesi altında olduğunu sözlerine ekleyen anne Polat,  “Ekim’in tedavi hakkı engelleniyor. 4 aydan az bir zaman kaldı. Ben oğlumun tedavi hakkını savunuyorum. Oğlum hastaneye götürülüyor, doktor görüyor ancak teşhis konulmadan geri cezaevine gönderiliyor. Çünkü doktor teşhisi koyarsa oğlum içeride kalamaz. Çünkü beyninde tümör var. Ben tedavi sürecinde oğlumun yanında olmak istiyorum çünkü bana ihtiyacı var” dedi.

Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) cezaevinde kalamayacak hasta tutsakların cezaevlerinde kalmasına göz yumduğunu ifade eden Polat, “Oğlumun rapora bile ihtiyacı yok. Çünkü ender rastlanan rahatsızlıkları var ve tedavisi engelleniyor” şeklinde konuştu.

 

Anne Polat, oğlunun tedavisi sağlanana kadar her gün saat 09.00’dan 16:00’ya kadar oğlunun tedavisi sağlanana kadar oturma eylemi yapacak.