Aileler: Tutsaklar ölüm döşeğinde!

Aileler, hasta tutsakların ölüm döşeğinde olduğuna dikkat çekerek, "Kanımızın son damlasına kadar onların mücadelesini sürdüreceğiz" dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsaklar için ailelerin Amed'de başlattığı Adalet Nöbeti, 301’inci gününe girdi. Nöbet için Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi önünde bir araya gelen tutsak yakınlarının eylemine Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER) ve Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) yöneticileri katıldı.

'ONLARIN MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Cezaevi önündeki açıklama yapan hasta tutsak Civan Boltan'ın annesi Nazime Boltan, adalet arayışlarının 10’uncu ayını geride bıraktığını ancak gelinen süreçte taleplerinin hiçbir şekilde dikkate alınmadığını söyledi. “Biz sizden ağır şeyler istemiyoruz, ya hasta tutukluları tedavi edin ya da bırakın biz tedavi edelim” diyen Boltan, şunları söyledi: "Tutukluları ailelerine yakın yerlere getirin. Ben hasta çocuğumun görüşüne gidemediğim için, 5 yıldır çocuğumu göremiyorum. Eğer biraz vicdan olsa, adaleti sağlarsınız. Ben çocuğumu göremezsem de kanımın son damlasına kadar onun mücadelesini sürdüreceğim. Ölüm döşeğindeki hasta tutukluları serbest bırakın."

Eylem, tutsak yakınlarının “Bijî berxwedana zindanan” ve “Hak, hukuk, adalet” sloganlarıyla son buldu.