Ailesi katledilen Emine Şenyaşar'a 5'inci dava

Ailesi AKP'liler tarafından katledilen Emine Şenyaşar hakkında TCK’nin 301’inci maddesinden 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa'daki adliye önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 498'inci gününde sürüyor. Anne Emine Şenyaşar’ın sağlık sorunları sebebiyle gelemediği nöbeti, oğlu Ferit Şenyaşar sürdürdü.

KESK'TEN ZİYARET

Şenyaşar'ı Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu ziyaret etti. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Amed 1 Nolu Şube Eşbaşkanı Zülküf Güneş, "Ailenin talepleri yerine getirilene kadar onların yanında olacağız" dedi.

'KATİLLER AKP'Lİ OLDUĞU İÇİN...'

Ferit Şenyaşar, "Bu suçu işleyenler, iktidar partisinin bir milletvekili ve yandaşları olduğu için yargı işlemiyor. 4 yıldır dava üzerinde hala gizlilik kararı var. Hala ortada bir iddianame yok. Yarın adli yıl tatili olacak. Bu zülmun altında imzası olan savcılar tatile gidecek. Ancak adalet sağlanana kadar adliye önünden ayrılmayacağız. Biz kazanacağız, biz haklıyız ve haklı olmamız bize cesaret veriyor” ifadelerini kullandı.

ANNEYE 5. DAVA

Anne Emine Şenyaşar hakkında ise 5’inci dava açıldı. Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı, Şenyaşar hakkında dava açabilmesi için öncelikle TCK’nin 301/4 maddesi gereğince Adalet Bakanlığı’ndan izin talebinde bulundu. Bakanlığın izin vermesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianame hazırlayarak Asliye Ceza Mahkemesi'ne sundu. Mahkemenin kabul ettiği iddianamede, Emine Şenyaşar’ın, 1 Nisan 2021 tarihindeki nöbette yaptığı konuşmasında,  “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağıladığı” ileri sürüldü. İddianamede, Şenyaşar hakkında TCK’nin 301/1 maddesi uyarınca 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Davanın duruşmasının önümüzdeki haftalarda görülmesi beklenirken, 498 günlük adalet mücadelesi boyunca talepleri karşılanmayan anne Emine Şenyaşar’a 5’inci kez dava açıldı.  Şimdiye kadar Şenyaşar'a yönelik 16 soruşturmadan 5'i davaya dönüştü.