AK önünde oturma eylemi: Sıra gençlerde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla 12 Ekim tarihinde Avrupa Konseyi (AK) önünde başlatılan oturma eyleminin ikinci haftası sona erdi. Üçüncü ve son haftayı Kürt gençleri ve enternasyonalistler devralacak.

İkinci haftasını Avrupa Kürt Kadın Hareketi aktivistlerinin yürüttüğü eylemi gelecek hafta Avrupa Kürt Gençlik Hareketi ve enternasyonalistler devralacak.

TJK-E aktivistlerinin hafta başında devraldığı eylemde paneller dahil çeşitli aktivitelerin yanısıra Şehit Beritan şahsında Ekim şehitleri anıldı.

22 Ekim tarihinde kitlesel bir yürüyüş ardından AK önünde bir miting düzenlendi. AK’deki iki günlük Türkiye başlıklı oturumlar dolayısıyla düzenlenen yürüyüş ve mitingde Kürt kadınları, Türk devletinin Kürtlere karşı yürüttüğü katliamları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özelinde Türk cezaevlerindeki insanlık dışı uygulamalara karşı Avrupa’nın sessizliğini protesto etti.

TJK-E bir hafta süren oturma eylemini “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla Kürt gençleri ve enternasyonalistlere devretti. Gençler, hafta başında eylemi devralarak oturma eyleminin son haftasını tamamlayacak.

Gençler ve enternasyonaller, bir hafta boyunca Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekerek Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması amacıyla Kürtler ve dostlarına mücadeleyi büyütme çağrısında bulunacaklar.

26 Ekim Pazartesi günü başlayacak Avrupa Gençlik Hareketi ve enternasyonalistlerin oturma eyleminde, hafta boyunca çok sayıda eylem ve etkinliğin organize edilmesi planlanıyor.

28-30 Ekim tarihleri arasında halkın da katılımıyla kitlesel eylemler organize edilecek. Eylemin son günü olan 30 Ekim tarihinde ise Kleber Meydanı’ndan AK önüne kitlesel bir yürüyüş düzenlenecek.

Son hafta öngörülen eylem ve etkinlikle şöyle:

* 26 Ekim saat 11.00 yeni grup basın açıklamasıyla eyleminin startını verecek.

* 27 Ekim’de gençler kent içerisinde sokak tiyatrosu, mini konserler gibi çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Bildiri dağıtarak tecride ilişkin bilgilendirme yapacak.

* AK üyesi ülkelerin daimi temsilciliklerine dosyalar verilmeye devam edilecek.

* 28 Ekim’de halkın katılımıyla saat 12.00’de kitlesel bir miting düzenlenecek. Aynı gün içerisinde saat 13.00’de Küresel Öcalan’a Özgürlük Koordinasyonu’ndan üç kişi Skype ile alana bağlanacak.

* 29 Ekim’de kültür ve sanat etkinlikleri yapılacak.

* 30 Ekim’de Kleber Meydanı’ndan Avrupa Konseyi önüne saat 13.00’de kitlesel bir yürüyüş düzenlenecek. Gerçekleşecek mitingde Küresel Öcalan’a Özgürlük Koordinasyonu’ndan dört kişi Skype üzerinden alana bağlanarak konuşma yapacak.

Zamanı Geldi hamlesi kapsamında AK önünde 12 Ekim’de başlayan eylem 30 Ekim’de yapılacak yürüyüş ve miting ardından sona erecek.