Akademisyenlerden HDP'ye ziyaret: Antifaşist blok kurulmalı

Ankara Dayanışma Akademisi, HDP'ye dayanışma ziyaretinde bulundu. ADA üyelerinden Sevilay Çelenk, "Antifaşist blok kurulmalı" derken, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da "Birlikte hareket edersek onların sonu daha hızlı gelecek" dedi.

Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) dönük siyasi soykırım operasyonlarına karşı dayanışma ziyaretleri sürüyor. HDP Genel Merkezi'ni ziyaret eden Ankara Dayanışma Akademisi (ADA) üyelerinden oluşan heyet, Eş Genel Başkan Mithat Sancar ve partinin MYK üyeleri tarafından karşılandı.

'ANTİFAŞİST BLOK GELİŞMELİ'

Barış Akademisyeni Sevilay Çelenk, “Bu hepimize yönelik bir operasyon, muhalefete gözdağı verilmek isteniyor ama destekler gösteriyor ki bu geri püskürtüldü. Pandemi olmasaydı daha güçlü olurduk ama pandemiye rağmen dayanışmayı engelleyemediklerini görmek çok güzel. Bir antifaşist blokun gelişmesine ihtiyacımız var. Bunun neden gerekli olduğu şimdi daha iyi anlaşıldı. Bu açıdan sizinleyiz” dedi.

‘BU HAMLEYİ DURDURMAK HERKESİN GÖREVİ'

Sancar ise son beş yıldır AKP’nin yeni bir rejim inşa etmek için toplumu dizayn ettiğini dile getirdi.

Sancar, şöyle konuştu:

"Kendilerine biat edecek kurumlar ve alanlar yaratma özel hedefleri arasında. Eleştirel potansiyeli yüksek alanları çolaklaştırma ve etkisizleştirme gibi özel çalışmalar da yaptılar, bunların başında akademi geliyor. Akademi üniversiteler ilk darbeyi yiyen kurum alan oldu. Sizler de o darbeden en fazla etkilenen meslek grubunu oluşturdunuz.

Toplumu kendilerine göre yeniden dizayn etme ve bunun üzerine bir rejim inşa etme planıdır. Şimdi bize yapılan ise bize göre siyasal toplumsal muhalefeti tamamen etkisizleştirme final hamlesine doğru bir gidiştir. Keskin bir viraj olarak yorumluyoruz bu operasyonu, eğer bunu başarırlarsa bu virajı geçerlerse bu ülke için işler biraz daha zorlaşacak, baskı daha da artacak, tekçi anlayış daha da yaygınlaşacak. Bu hamleyi bu virajda durdurmak bütün toplumsal güçlerin öncelikli görevidir.”

Ortak toplumsal mücadele vurgusu yapan Sancar, “Çeşitli kurumlardan ziyaretler oluyor, destek mesajları geliyor, bunlar bizim açımızdan çok değerli. Biz bu gidişatı durdurabilecek güçte olduğumuza inanıyoruz. Ama bu güç sadece bizim partinin gücü olarak düşünülmemeli, HDP direnmeye devam ediyor ama hep birlikte mücadele edersek durdurabileceğiz. Buna inancımız tamdır. Bu saldırıya karşı birlikte hareket edersek onların sonu daha da hızlı gelecek. Geniş demokrasi ittifakı ve onun dayanağı olarak anti faşist bloku hızla gerçekleştirme şansı da bizzat iktidar tarafından bize sunulmuştur! Bu şansı ve fırsatı hep birlikte değerlendireceğiz."