Akdağ: İzol kardeşleri devlet koruyor

AKP eski milletvekili Zülfikar İzol’un kardeşlerinin katliamdan sonra arabayla çarpıp öldürdükleri Rıdvan Buluş’un arkadaşı Hüseyin Akdağ, "Devlet onları koruyor" dedi.

AKP Urfa eski Milletvekili Zülfikar İzol’un kardeşlerinin, Urfa Siverek'te 4 kişiyi katlettikten sonra arabayla çarpıp ölümüne sebebiyet verdikleri iki gençten biri olan Rıdvan Buluş’un çocukluk arkadaşı, ANF’ye konuştu. Cihan İzol’un kullandığı öne sürülen beyaz renkli bir arabanın 200 kilometre süratle gelip Buluş ve kuzeni Serhan Delen’e çarpıp kaçtığını belirten Hüseyin Akdağ, bunun çifte cinayet olduğunu belirterek, üzerinin örtülmemesini istedi.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENDİ

Atanamayan öğretmenlerden olan 31 yaşındaki Buluş, İstanbul’da bir televizyon dizisinin kamera asistanlığını yapıyordu. Memleketi Siverek’te ailesiyle bayramlaşmaya giden Buluş, akrabasının taziyesindeyken kuzeni Serhan Delen ile birlikte İzol kardeşlerin kullandığı arabanın hedefi oldu. Buluş ve kuzeni Serhan Delen’in ardında kalan yakınları iki gencin hayatını bir çırpıda söndüren faillerin cezalandırılmasını istiyor. İki gencin yakınlarından biri de Rıdvan Buluş’un çocukluk arkadaşı olan Hüseyin Akdağ. Ailesiyle bayramlaşmak için Buluş ile birlikte İstanbul’dan memleketi Siverek’e gelen Akdağ, hâlâ olayın şokunu yaşıyor. İstanbul’da Rıdvan ile aynı evde kaldıklarını belirten Akdağ, “Bu cinayetler yaşanmasaydı 20 Haziran günü onunla birlikte uçakla İstanbul’a dönecektik ama olmadı” dedi. 

‘200 KM SÜRATLE ÇARPIP KAÇTILAR’

Zülfikar İzol’un kardeşlerinin Çeltik Mahallesi'nde katliamı yaptıkları gün, Rıdvan’ın Karakoyun Mahallesi'nde taziyede olduğunu belirten Akdağ, yaşananları şöyle anlattı: 
"Rıdvan ile 14 Haziran'da beraberdik ve teyzesinin eşi Ali Birgün’ün kaza sonucu vefat ettiği haberini alır almaz benden ayrılıp cenazesinin kaldırıldığı devlet hastanesine gitti ve sabaha kadar da defin işlemleriyle uğraştı. Katliamın yapıldığı 15 Haziran günü ise Karakoyun Mahallesi'ndeki taziyedeydi. Mahalle sakinlerinin anlatımına göre sabah saat 09.30 civarlarında kuzeni Serhan Delen ile birlikte taziye evinin dışına çıkıp sigara içerken, beyaz renkli bir araba 200 kilometre süratle gelip onlara çarpıp kaçmış. Siverek Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Rıdvan ve Serhan orada hayatlarını kaybettiler.”

‘CİHAN İZOL VE KARDEŞLERİ ADETA KORUMAYA ALINDI!’

Rıdvan Buluş ve Serhan Delen’i ezdiği öne sürülen Zülfikar İzol’un kardeşi Cihan İzol’un da o esnada iki gencin kaldırıldığı hastanede olduğunu belirten Akdağ, bundan dolayı iki gencin yakınları ve Cihan İzol arasında kavga çıktığını aktardı. Haberi alıp gittiğinde hastanenin jandarma ve polis ablukasına alındığını gördüğünü anlatan Akdağ, “Cihan İzol ve kardeşlerinin hastaneye gelmesiyle birlikte tüm polis ve jandarma ekipleri etrafı sararak onları adeta korumaya almış. Bu yetmiyormuş gibi hastaneye Urfa Valisi, Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanı da geldi ve hiç kimsenin hastanenin acil kapısından içeri girmesine izin verilmedi” dedi. 

‘BU HERHANGİ BİR TRAFİK KAZASI DEĞİL’

Katliamı gerçekleştiren şahısların AKP eski Milletvekili Zülfikar İzol’un kardeşleri olduğu için korunmaya çalışıldığına işaret eden Akdağ, tam da bu yüzden soruşturmaya gizlilik kararının verildiğini söyledi. Rıdvan Buluş’un 2015’te İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi matematik öğretmenliği bölümünden mezun olduğunu ve atanamadığı için de dizi setlerinde kamera asistanlığı yaptığını anlatan Akdağ, “Rıdvan benim 24 senelik arkadaşımdı; ilkokuldan beri beraberdik, çocukluk arkadaşımdı, ortaokulu beraber okuduk. Canımı kaybettim ben. Bu herhangi bir trafik kazası değil. Tutuklanan İzol kardeşlerin başta Cihan olmak üzere bu nedenle de yargılanmasını, adaletin sağlanmasını ve bu şahısların cezalandırılmasını istiyorum” dedi.