Akdeniz kendi renkleriyle buluşacak

HDP Akdeniz Belediyesi Eşbaşkan Adayı Emine Şilan Yüksekkaya, “Akdeniz Belediyesi'ne kadının, kültürün, sanatın rengini taşıyacağız. Biz halkımıza, halkımız da bize inanıyor. Bu seçimi başarıyla atlatacağız” dedi.

HDP’nin 2014 yerel seçimlerinde büyük bir farkla kazandığı Mersin’in Akdeniz ilçesinde seçim çalışmasının son rötuşları yapılıyor. Akdeniz’de 3 yıl önce ilçeye atanan kayyumla halkın iradesinin gasp edilmesine her kesimden ve partiden tepkiler ortak. Belediyeyi yeniden kazanacaklarını ifade eden HDP Eşbaşkan Adayı Emine Şilan Yüksekkaya, halkla beraber sorunların üstesinden geleceklerini söyledi.

Mardin’in Derik ilçesinde doğup büyüyen Yüksekkaya, halk içerisinde siyasetçi kimliğinden çok sanatçı kimliğiyle bilinen bir kadın. Kürt müziğinde etkili eserleri ile bilinen Koma Azad içerisinde yer alan Yüksekkaya, 25 yıllık sanat hayatına 3 albüm sığdırdı. 2 çocuk annesi olan Yüksekkaya, sanat çalışmalarını Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) içerisinde başlatarak bugünlere taşıdı.

KENDİMİ DİLİMİN SANATINDA BULDUM

Kendi dilini tanıma, bilme; kültürüne sahip çıkma adına asimilasyona karşı böyle bir karşı direnç gösterdiğini belirten Yüksekkaya, “Okulu bitirdikten sonra bir arayış içerisine giriyor insan. Gençlik yıllarında farklı birçok yol varken ben sanat alanında kendimi ilerletmek istedim Sesimin de güzel olduğunu söylemeleri üzerine kendimi daha çok şarkılarda bulmaya başladım. Abim hem enstrüman çalar hem de şiirler yazardı, ben de o şiirleri beste haline getirip şarkı söylemeye başladım. Zaten daha önce çıkardığım 3 albüm içerisinde de onun yazmış olduğu şiirlerinden bestelenmiş halleri var. Aslında ailenin hemen hemen tüm fertleri sanat alanında bir şeyler yapardı” dedi.

BASKILARA RAĞMEN DEĞERDİ

MKM’nin 1992’de açıldığı dönemi hatırlatan Yüksekkaya, şöyle devam etti: “Öyle bir zamanda, öyle bir dönemde sanat yapmaya çalıştık ki kadın olmak yasak, dilimizi konuşmak yasak, kültürümüzü yaşamak yasaktı. Böyle bir dönemde sanatımızı icra etmek her zamankinden daha zordu ama tüm bu zorluklar, bizi bu sanata daha da bağladı. İşimizi yapmaya sanatımızı icra etmeye daha da itti. Tüm bunlara karşı sanatımızı icra ettikten sonra halkımızdan aldığımız cevap ise tüm yaşadığımız zorlukları değerdi.”

Şimdi de sanatın ve kadının rengini Akdeniz’e yeniden taşımak için aday olduğunu ifade eden Yüksekkaya, “HDP benim için çok dilli, çok kültürlü, çok renkli bir partiyi temsil ediyor. Ben de bir sanatçı olarak kendime en çok bu parti içerisinde rahat ifade edebileceğimi düşündüm. Her şeyden önemlisi de ben HDP’nin bir kadın partisi olduğunu düşünüyorum” dedi.

BİZ HALKIMIZA, HALKIMIZ DA BİZE İNANIYOR

Yüksekkaya, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Akdeniz Belediyesi'ne kadının, kültürün, sanatın rengini taşıyacağız. Ben ve eşbaşkanım, kadının, gençlerin, tüm halkın taleplerini çok iyi bildiğimiz için onlara en iyi şekilde nasıl hizmet edeceğimizi de biliyoruz. Biz siyasetin yerel bir yönetimi olarak halkımızla bir araya geleceğiz ve sorunlarımızı konuşarak birlikte halledeceğiz. Her ne sorunumuz varsa onları yerinde bizzat muhatapları ile tespit edip onların çözümlerini de muhataplarıyla konuşacağız. Kayyum tarafından kapatılan tüm kurumlarımızı yeniden açmakla yetinmeyip yenilerini ekleyeceğiz. Halkımıza haklarını görmeleri için öncülük yapacağız. Biz halkımıza, halkımız da bize inanıyor. Bu seçimi başarıyla atlatacağız.”