Akil İnsanlar Heyeti: İnanır'ın yanındayız

Sanatçı Kadir İnanır'ı hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yı kınadı. 

Akil İnsanlar Heyeti, HDP'nin rehin tutulan, önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 'Devran' isimli kitabının tiyatro sahnesine taşındığı etkinliğe katılan Sanatçı Kadir İnanır’ın hedef alınmasına tepki gösterdi. İnanır'ın, Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilmesini kınayan heyet, "Kadir İnanır’ın yanındayız” dedi.

‘VAHİM DURUM'

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan tarafından yayımlanan açıklama şöyle: 

“Selahattin Demirtaş’ın Devran isimli kitabı, geçtiğimiz günlerde Jülide Kural ve Ömer Şahin tarafından Kenter Tiyatrosu’nda sahneye taşındı ve bir okuma gerçekleştirildi. Kimi siyasiler oyunu düzeysiz bir şekilde eleştirirken, İçişleri Bakanı daha da ileri gitti, etkinliği izleyenlerden birisi olan Kadir İnanır’a yönelik aşağılayıcı, hedef gösteren ve suç oluşturan bir nefret söylemi kullandı.

Ülkenin ve kişilerin güvenliğini sağlamakla görevli bir bakanın tanınmış bir sanatçıyı hedef göstermesi kesinlikle kabul edilemez. Bu söylem, sorunların barış içerisinde çözümüne ve bunu temsil eden kişilere yönelik olduğu oranda, durum demokrasi ilkeleri bakımından daha vahim hale gelmektedir. Kadir İnanır’ın yanında duruyor, bakanı sözlerini geri almaya ve özür dilemeye davet ediyoruz.”