AKP’li çeteler Thüringen başbakanı ölümle tehdit etti!

Dün akşam sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla YPG’nin Efrîn’de Türk devletine karşı verdiği direnişine destek veren Almanya'nın Thüringen eyaletinin başbakanı Bodo Ramelow, AKP’li çeteler tarafından ölümle tehdit edildi.

Almanya’da Sol Partili tek eyalet başbakanı olan Bodo Ramelow Twitter’deki resmi hesabından arka arkaya YPG yazarak ve Twittler atarak YPG’nin direnişine destek vermişti. Ramelow, başta Almanya olmak üzere uluslararası camianın Türk devletinin saldırılarına sessiz kalmasını protesto etmişti.

Alman kamuoyunda dikkat çeken paylaşımların ardından Ramelow’un AKP’li çeteler tarafından ölümle tehdit edildiği ortaya çıktı. Alman haber ajansı DPA’ya konuşan Ramelow, tehditleri doğrularken, eşinin de hedef seçildiğini bildirdi.

Eşine ait olduğu iddia edilen montaj görüntülerin sosyal medyada dolaşıma sokulduğunu belirten Sol Partili başbakan, tehditlerden korkmadığını ve Efrîn ile dayanışma içinde olmaya devam edeceğini ifade etti.

AKP milletvekili Mustafa Yeneroğlu tarafından da hedef haline getirilen Ramelow, sosyal medyadaki yeni paylaşımlarında Efrîn’deki saldırının uluslararası hukukun ihlali olduğu yönündeki sözlerini tekrarladı.

Thüringen Eyaleti’nde Sol Parti’nin SPD ve Yeşiller Partisi ile kurduğu koalisyon hükümetinde 2014 yılından bu yana başbakan olan Bodo Ramelow paylaşımlarında şu çağrıyı yapmıştı:

“Efrîn kendi kaderini kendisi belirliyor, NATO partnerinin her saldırısını değerlerimize ve özgürlüğümüze yapılmış saldırı olarak görüyorum. Açık şekilde uluslararası hukuk ihlal ediliyor. Rojava ve Efrîn ile dayanışma içinde olun. Ermenice ‘Aghet’ yaşananlara verilmiş bir attır. Avrupa bir kez daha Kürtlere ve Êzîdilere bir NATO partneri ülke tarafından yapılan saldırılar karşısında seyirci mi kalmak istiyor?”