AKP'li vekilin çete liderine verdiği zarfta ne vardı?

1 Haziran 2017 günü Berlin’de Erdoğan'a yakın isimlerden AKP'li vekilin Külünk’ün "Osmanen Germania" çetesinin lideri Mehmet Bağcı'ya verdiği iki zarfta ne kadar para olduğunu Alman polisi biliyor muydu?

Hamburg Eyaleti Sol Parti Grup Eşbaşkanı Cansu Özdemir, eyalet meclisine verdiği soru önergesiyle "Osmanen Germania" (Almanyalı Osmanlılar) çetesine ilişkin bilinenlerin kamuoyuna açıklanmasını istedi.

Özdemir bu konuyla paralel olarak bir başka soru önerisinde HDP Milletvekili Garo Paylan’ın “Avrupa’da yaşayan muhaliflere yönelik suikast hazırlığı var” yönündeki açıklamalarını da eyalet meclise taşıdı. Özdemir, Paylan'ın sözüne ettiği ve tehlikede olan kişilerin Hamburg polisi tarafından uyarılıp uyarılmadığı konusunda açıklama istedi.

Boks kulübü adı altında örgütlenen ancak AKP iktidarının Almanya'daki silahlı çetesi olduğu ortaya çıkmasından sonra yasaklanması istenen gruba ilişkin Hamburg Emniyet Teşkilatı (LKA)'nın birçok bilgiye sahip olduğu gündeme gelmişti.

Geçtiğimiz hafta Alman medyasında yer alan bilgilere göre 1 Haziran 2017’de Hamburg'tan bir LKA ekibi, başkente Berlin’de AKP'li vekil Metin Külünk’ün biraraya geldiği "Osmanen Germania’nın lideri Mehmet Bağcı’ya iki zarf verirken, bu anı gözlemledi.

Hamburg Eyaleti Sol Parti vekili Özdemir ise soru önerisinde bu bilgilerin doğru olup olmadığını sordu. Çetenin Külenk'ten aldığı iki dolu zarfta ne kadar para olduğu merak ediliyor. Çete üyeleri bu paralarla başta Kürtler olmak üzere Erdoğan rejimine muhalif kesimlere karşı kullanılmak üzere birçok kez tabanca ve otomatik silah aldığı belirtilmişti.

'HAMBURG EMNİYETİ BİLDİKLERİNİ AÇIKLASIN'

Ayrıca güvenlik makamlarının AKP vekil ile Bağcı arasındaki para aktarımına ilişkin bilgi sahibi olup olmadığını da soran Özdemir'in yönelttiği bir başka soru ise şöyle: "Özellikle LKA Hamburg’un neden Berlin’de çete üyelerine yönelik gerçekleşen polis baskınında neden yer aldı?"

Hamburg eyalet yönetiminin bu parayla silah alıp alınmadığı konusunda bilenenlerin açıklanmasını isteyen Özdemir devamla şu soruları yöneltti: "Osmanen Germania’ya, Hamburg’da polis baskını düzenlendi mi? Baskın düzenlediyse ne zaman ve neden? Şayet düzenlenmemiş ise neden? Hamburg’da Osmanen Germania’nın kaç üyesi var?"

2014 yılında kurulan ve boks kulübü adı altında örgütlenen "Osmanen Germania" (Almanyalı Osmanlılar) çetesinin AKP iktidarıyla ilişkileri Almanya'nın gündeminde. Silah kaçakçılığı, insan ticareti, uyuşturucu ve Kürtlere yönelik saldırılarla dikkat çeken çeteye ilişkin yeni bilgi ve belgelerin basında yer almasından sonra, bu çete ve AKP'nin Almanya'daki kuruluşu UETD'nin yasaklanması tartışılıyor.

ANF ise geçtiğimiz hafta "Osmanen Germania" çetesinin lideri Mehmet Bağcı'nın Nisan 2016'da Kürtlere karşı "Devletimizden yardım bekliyoruz" dediğini abone ve okuyucularına duyurmuştu. Şu anda tutuklu olan çete yöneticisi Bağcı "Polislerin pasif kaldığı durumlarda boşlukları biz dolduruyoruz" diyordu.

Konuyla ilgili haber: