AKP’lilerin işlediği katliam davasında keşif talebi reddedildi

AKP'li Milletvekili Zülfikar İzol'un yakınlarının karıştığı, 6 kişinin katledildiği katliama dair görülen davanın duruşması görüldü. Duruşmada keşif yapılması talebi reddedildi.

Urfa’nın Siverek ilçesi Çeltik Mahallesi’nde 15 Haziran 2019 tarihinde AKP eski Milletvekili Zülfükar İzol’un oğlu ve kardeşlerinin saldırısında aynı aileden Zozan İzol, eşi Hakkı İzol ve Meral İzol ile oğlu Musa Serhat İzol’u katledilmişti. Olaya ilişkin açılan Aksaray 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın 7’nci duruşması görüldü. Duruşmaya tutuklu bulunan Serhat Ferman İzol Kayseri 1 Nolu T Tipi, Mehmet Metin İzol Elazığ T Tipi ve tutuksuz Yusuf Rojhat İzol Siverek 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Tutuksuz 8 kişi ise mazeret bildirerek duruşmaya katıldı. Serhat Ferman İzol, Mehmet Metin İzol ve Yusuf Rojhat İzol’un avukatları mahkeme salonunda, diğer sanıkların avukatları ise SEGBİS üzerinden duruşmaya katıldı. 

YENİ DURUŞMA 21 ARALIK'TA

Duruşmada konuşan Serhat Ferman İzol, “Uzun süredir cezaevindeyim, mağdur oldum. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum” dedi. Mehmet Metin İzol ve Yusuf Rojhat İzol’da önceki verdikleri beyanları tekrarlayarak tahliye ve beraatlarını talep etti. Duruşmada söz alan Yusuf Rojhat İzol’un avukatı Muhammed Güloğlu, dosyaya yeni vekaletname sunduğunu belirterek yazılı ve sözlü beyanların mütalaadan sonra sunacağını belirtti. Güloğlu, olay yeri keşfinin yapılmasını talep etti.

Avukatların savunmalarından sonra söz alan dosya savcısı, tutuklu bulunan kişilerin tutukluluk hallerinin, Cemal, Cihan ve Bülent İzol hakkında konulan adli kontrol tedbirinin, haklarından yakalanma emri bulunan sanıklar yönünde yakalama emrinin devamı ile infaz akıbetlerinin sorulmasına karar verilmesini talep etti. Savcı esas hakkında mütalaasını hazırlamak üzere mahkemeden süre talep etti. Duruşmaya verilen ara sonrasında kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu bulunan kişilerin tutukluluk hallerinin ve yakalama emri bulunan sanıklar yönünden yakalama emrinin devamına, keşif yapılması talebini reddetti.

Duruşma 21 Aralık'a ertelendi.