AKP’nin ‘garantili’ inşaat firması mağdur etmeye devam ediyor

Esenyurt Yeşilkent’te bulunan binlerce dairelik Yeşil Holding mağdurları,  yaklaşık dokuz yıldır dairelerini alamayınca inşaat önünde eylem yaptı. Bir kişi binalardan birinin altıncı katına çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Yeşil Holding'e bağlı Yeşil İnşaat, Esenyurt'ta inşa ettiği Innovia 4 projesini durdurmuştu. Bünyesinde çalıştırdığı binlerce inşaat işçisini de işten çıkaran Yeşil Holding, AKP Esenyurt Belediyesi ile yakınlığı ile biliniyor.

Geçtiğimiz dönem yerel seçimlerinde AKP Esenyurt Belediye Başkanı olan Necmi Kadıoğlu, internette yayınlanan “uygunsuz” görüntüleri ardından Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından işinden edildi.

Yerine atanan Ali Murat Alatepe, Yeşil Holding sahibi Engin Yeşil’e inşaatı bitirmek için yardım yardım söz vermişti. Bütün ortaklık garantilerine rağmen inşaat bitemedi.

BİTİRİLEMEYEN İNŞAATA DARBE KILIFI

Daire sahipleri 2011 yılında ödemeye başladıkları ödemeleri 2014 yılında tamamlamalarına rağmen, dairelerine kavuşamadı. Sözleşmelerde yer almayan maddelere rağmen holding, daire sahiplerinden ek ödenek talep etti. Holding, doların yükselmesi ve 15 Temmuz tarihindeki “darbe teşebbüsü” gibi bahanelere sığınarak, tek ödenek talebini gerekçelendirdi.

DAİRE SAHİPLERİNDEN EK ÜCRET İSTENİYOR

Kimi Daire sahibinden 40 bin, kiminden ise 2 yüz bin Türk Lirasına kadar ek ücret isteniyor. İnşaat önüne toplanan yüzlerce kişi, ‘Mağdurlar burada devlet nerede?’, ‘Direne direne kazanacağız’ sloganları attı.

Mağdurlardan Salih Çiçek, “Tüm ödememi yapmama rağmen dairemi alamadım. Daha ek ödeme isteniyor. Gerekçe ise daireleri bedava aldınız diyorlar. Halbuki biz tüm ödemeleri yaptık” dedi.

Diğer bir mağdur Hanin Tozun ise, “3 tane daire aldım. 2011’de aldık 2013’te teslim olacaktı. Borç yok ek para istiyorlar” şeklinde konuştu.

Binalardan birinin altıncı katına çıkarak intihar etme girişiminde bulunan eylemci ise sık sık, ‘Yeşil İnşaat sahibi Engin Yeşil buraya gelecek’ şeklinde slogan attı. Eylemciyi, olay yerine gelen polisler, çıktığı altıncı kattan güçlükle indirdi.

Eylemcilere hiçbir güvence verilmeden olay son buldu.