AKP önünde işe iadesini isteyen KHK’li gözaltına alındı

AKP Ankara İl Başkanlığı önünde işe iadesini isteyen KHK’li Cemal Yıldırım, gözaltına alındı. Bir asker annesi de bina önünden uzaklaştırıldı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi Cemal Yıldırım, bir süreden beridir her gün Sakarya Caddesi’nde oturma eylemi yapıyor. Yıldırım, Pazartesi gününden itibaren eylemini Ankara İl Başkanlığı önüne taşıdı.

Ancak polisler “valilik yasağı var” diyerek Yıldırım’ın eylemini engelledi. Engellemeye tepki gösteren Yıldırım, anayasal hakkını kullanmak istediğini söyledi.

Polis, pankart açmasına da izin vermediği Yıldırım’ı yaka paça gözaltına aldı.

Öte yandan 15 Temmuz darbe girişimi sırasında askeri öğrenci olan ve daha sonra müebbet hapis cezası alan Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya da eyleme katıldı.

Polisler Çetinkaya’yı alandan uzaklaştırdı. Çetinkaya, bu sırada “Hulusi Akar bakan oldu. Alabilirsiniz alıyorsanız. Sizden korkan sizin gibi olsun” diye tepki gösterdi.

Çetinkaya, “17 yaşındaki çocuklara müebbet ceza verirken utanmadınız. Hulusi Akar’ı bakan yaparken utanmadınız. Hulusi Akar, utan utan, 17 yaşındaki askeri erler müebbet aldı. Yatağında nasıl rahat uyuyorsun? Başını yastığa nasıl koyuyorsun? Sen insan değil misin? Devlet bildik, ana bildik 17 yaşındaki evlatlarımızı teslim ettik size. Bunun için mi teslim ettik. Dört duvara gömün diye mi teslim ettik? Lanet olsun sizin adalet düzeninize” diye ekledi.