AKP önündeki askeri öğrenci anneleri gözaltında

AKP binaları önündeki eylemler yayılıyor. Ankara'daki anneler gözaltına alındı, Kayseri'dekiler de AKP önünden uzaklaştırıldı.

Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) ihraç edilen Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi Cemal Yıldırım ile 15 Temmuz'da gözaltına alınıp müebbet hapis cezası verilen Hava Harp Okulu öğrencilerinin anneleri, AKP Ankara İl Başkanlığı önüne oturma eylemi yapmak istedi. Oturmalarına engel olunan Yıldırım ve anneler, herhangi bir açıklama yapamadan polislerce gözaltına alındı.
Yıldırım ile birlikte gözaltına alınan öğrenci anneleri herhangi bir gerekçe gösterilmeden önce alandan uzaklaştırıldı. Uzaklaştırılan asker annelerinden biri, her gün daha kalabalık bir şekilde AKP İl Binası önüne geleceklerini söyledi.
Müebbet hapis cezası verilen Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya, polisin gözaltına aldığı Cemal Yıldırım’ın önüne geçerek, “Ne yapmış sanki? İşini istiyor. Hiçbir yere götüremezsiniz” diyerek polise engel olmaya çalıştı. Polis bunun üzerine hem Yıldırım’ı hem de Çetinkaya’yı zorla gözaltı aracına sürükledi.
Gözaltına alınan asker annelerinden Sanem Denizkural, kendisini gözaltına alan polislere tepki göstererek, "Çocuklarımızı verene kadar burada eylemlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
Melek Çetinkaya, Emine Uyanık, Sanem Denizkural  ile Cemal Yıldırım gözaltında.

KAYSERİ
Ayrıca AKP Kayseri İl Örgütü'nün binası önünde de 4 öğrenci annesi buluştu. Eylem yapmalarına engel olduğu anneleri binanın önünden uzaklaştırıldı.