AKP OHAL'i kalıcılaştırıyor mu?  

AKP'nin kalemlerinden Abdulkadir Selvi, OHAL'in kalıcı hale gelebileceğini, bunun için 30 maddelik bir 'Terörle Mücadele Yasası'nın hazırlandığını yazdı. 

OHAL'in 18 Temmuz'da kalkması bekleniyor ancak OHAL'in yerine 30 maddelik 'Terörle Mücadele Yasası'nın getirileceği söyleniyor.

AKP-Saray'ın kalemlerinden Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, tasarının gelecek hafta Meclis'te görüşüleceğini yazdı. Selvi'nin "Yeni bakanlardan beklentiler" başlığıyla yayımlanan yazısında, "Yeni döneme, OHAL kaldırılarak olumlu bir başlangıç yapılacak. FETÖ ve PKK tehlikesi sürdüğü, Suriye ve Irak'taki operasyonlar devam ettiği için yasal boşluk oluşmaması amaçlanıyor. O nedenle 30 maddelik bir Terörle Mücadele Paketi geliyor" denildi.

NE DÜZENLEMELER GETİRİLECEK?

"OHAL kalıcı hale getiriliyor şeklinde tartışmalar yaşayabiliriz" vurgusunda bulunan Selvi, şu ifadeleri kullandı: "Fransa da OHAL'i kaldırırken benzer düzenlemeler yapmıştı. Normalleşme sağlanınca, yeni düzenleme olacak mı orasını bilemiyorum. Ama kısmi OHAL ilanı, geçici olarak sokağa çıkma yasağı ilan etme, şehirlerdeki gösteri ve yürüyüşleri güvenlik gerekçesiyle iptal etme, gözaltı ve tutukluluk sürelerini uzatma gibi hükümler geliyor. 30 maddeden oluşacak teklifin çarşamba günü Meclis'e sunulması, önümüzdeki hafta ise yasalaşması bekleniyor."