AKP rejimi HDP’li belediyeleri de karakola dönüştürmek istiyor

HDP’li Cizre, İdil ve Silopi belediyelerinin önüne AKP rejimi tarafından X-ray cihazları ve kulübeler konuldu. Bir Emniyet Müdürü, cezasızlık politikasına güvenerek kanuna aykırı davrandıklarını söyledi.

31 Mart yerel seçimlerinde HDP’nin kayyumdan geri aldığı Şırnak’ın Cizre, Silopi ve İdil belediyelerinin önüne Salı günü akşama saatlerinde polisler tarafından kulübe ve X-ray cihazları konuldu.

Cizre’de polis belediye binasının bulunduğu sokağın giriş ve çıkışlarını tutarak, harekete geçti. Belediye eşbaşkanları Mehmet Zırığ ve Berivan Kutlu'nun da aralarında olduğu çok sayıda kişi binanın önüne geldi. Zırrığ, kayyum olarak tanımladığı ilçe kaymakamının keyfi bir uygulamada bulunamayacağını belirterek, “Kayyuma boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Zırrığ, kendilerine yazılı bir talimatın gelmediğini belirtti. Gerginliğin tırmanması üzerine İlçe Emniyet Müdürü belediye önüne gelerek, vatandaşın güvenliği için bu tedbiri aldıklarını ileri sürdü. Polis, Valilik ve Kaymakamlığı bu kararın adresi olarak gösterdi.

Tartışmalar sırasında Eşbaşkan Zırığ'ın, "Kanuna aykırı mı hareket ediyorsunuz" diye ısrarla sorması üzerine, İlçe Emniyet Müdürü'nden, "Evet, kanuna aykırı hareket ediyoruz" dedi.

Saatlerce süren gerginliğin ardından polisler X-ray cihazını belediye girişine yerleştirdi. Zırrığ, duruma itiraz edeceklerini belirtti.

Benzer bir durum Silopi’de de aynı saatlerde yaşandı. Eşbaşkanlar, polis kulübesinin konulmasına tepki gösterdi. Gece saatlerinde ise İdil Belediyesi girişine de polisler tarafından X-ray cihazı konuldu.