AKP sandıkları, HDP de seçmenleri taşıyor!

HDP, Şırnak’ta sandık taşıma-birleştirme uygulamasına karşı organize oldu. Parti, bunun için bir komisyon kurdu ve araçlar ayarladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak İl Örgütü, Kürt oylarını hedef almak için gidilen sandık taşıma-birleştirme uygulamasına karşı harekete geçti.

'HALKIMIZ KORKMASIN'

HDP’nin 'taşımalı seçmenler' için kurduğu komisyonun sözcüsü Ömer Güngen, "Baskıyla halkımızı korkutmaya ve hile yapmaya çalışıyorlar. Halkımız korkmasın, HDP olarak onları sandığa taşımak için hazırız. Halkımız ve bizler sandıklarımıza sahip çıkacağız” dedi. Şırnak merkezde 8, İdil'de 11, Uludere'de 4, Beytüşşebap’ta 9, Güçlükonak'ta 4, Silopi'de ise 15 sandık hakkında taşıma kararı bulunduğunu belirten Güngen, seçimlerin güvenliği noktasında çalışmalarını büyük oranda tamamladıklarını dile getirdi.

MEVSİMLİK İŞÇİLERLE KOÇERLER DE TAŞINACAK

Kent genelinde şu ana kadar seçmenleri sandık başına taşımak için Şırnak merkezde 4, Silopi'de 3, Beytüşşebap’ta 3, İdil'de 3 ve Güçlükonak’da ise 1 araç ayarladıklarını aktardı. Halka oy kullanma çağrısında bulunan Ömer Güngen, 'sokağa çıkma yasağı' sırasında farklı köylere göç eden, bazı kentlere çalışmak için giden mevsimlik işçiler ile yaylalara çıkan koçerleri de bu araçlarla taşıyacaklarını söyledi.