AKP'yi alaşağı edeceğiz!

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçimlerde savaştan ve talandan beslenen AKP'yi alaşağı edeceklerini söyledi. Temelli, Öcalan şahsında barış ve özgürlüğe tecrit uygulandığını ifade etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Mersin’de partisinin Akdeniz İlçe Örgütü’nün kongresine katıldı. Kongreye, partinin Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce ile birlikte Birleşik Devrimci Parti, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), İnsan Hakları Derneği (İHD) ve 78’liler Girişimi temsilcileri de katıldı..

'BARIŞA VE ÖZGÜRLÜĞE TECRİT!'

Paris'te katledilen Leyla Şaylemez’i anıp, cezaevlerindeki kadın tutsaklara selamlarını ileten Temelli, “Bizim için kadın özgürlük mücadelesi olmazsa, faşizm de yok olmaz" dedi. 

Temelli, rehin tutulan Leyla Güven'in tecride karşı açlık grevini de selamlayarak, "Bu savaşın son bulmasının yolu İmralı’da bulunan Sayın Öcalan’dan geçiyor. Tecrit bir an önce son bulmalıdır. İmralı’ya tecrit, barışa ve özgürlüğe tecrittir” dedi.

Temelli, AKP'nin dünyanın her yerinde savaş ve şantaj ile ayakta kalabilen bir iktidar olduğunu ifade etti.

'AKP, SAVAŞ İKTİDARIDIR'

"Bakın CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nu cezaevinde çıkardılar. Ama Leyla Güven ve diğer tutuklu birçok arkadaşımız hâlâ tutuklu" diyen Temelli, şunları ekledi: "Bu iktidar, savaşın iktidarıdır. Kürt halkına karşı yürütülen savaşın iktidarıdır. Her şeye rağmen biz, dün olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkla özgürlük, savaş ve de barışta ısrar ederek yolumuza devam edeceğiz. Bu saldırılar bizi yıldıramayacaktır.” 

'KAYYUMLAR HALKI HORTUMLUYOR!'

Temelli, şunları ifade etti:

“Bu ülkede faşizmin adı, kayyumdur. Partimizin halkımızın iradesi olan 96 belediyemize kayyum atadılar, yani gasp ettiler. Bu kayyumlar ile halkın diline ve yerelde bulunan tüm imkanlarını gasp ettiler. Daha önce kayyumların çalan ve talan eden bir irade olduğunu söylemiştik. Bugün Sayıştay raporları ile ne kadar haklı olduğumuzu gördük.  Sayıştay raporlarında kayyumların yolsuzluk yaptığı çok açık bir şekilde görüldü. Aslında kayyumlar Saray’ın iradesi ile halkı hortumluyor. Bugün iktidar kayyumlarda yaşanan yolsuzluklar ile mücadele etmesi gerekirken, o işi gücü bırakmış HDP ile uğraşıyor. Nasıl ki faşizm ile uğraşıyorsak, kayyumları da söküp atacağız halkın iradelerinden.

‘ZEYTİN TALANI!'

Bir süre önce Efrîn’e giden ÖSO, oradaki halkın huzurunu bozdu. Orada yaşayan Süryani, Kürt, Arap ve Ermeni halkının bulunduğu 150 bin insanı yerinden yurdundan etti. Oradaki halkın malını yağmalayan ÖSO, bugün orada bulunan ve halkın geçim kaynağı olarak bilinen zeytinleri buralarda pazara çıkardı. 50 bin ton zeytini ülkeye sokarak satışa çıkardırlar.  Ne diyorlardı ‘Zeytin Dalı’ ama ne oldu ‘Zeytin talanı’. İşte bunların zihniyeti talancı zihniyettir. Bu iktidar ÖSO ile daha önce silah pazarlıyordu, şimdi de zeytin."

'SAVAŞTAN BESLENENLE GÖRÜŞMEYİZ'

Temelli, yine AKP ile arasında görüşmeler olduğu yönünde son günlerde dile getirilen iddialara da yanıt verirken, bunun asla mümkün olmadığını, savaştan ve talandan beslenen bir zihniyet ile asla ama asla görüşmeyeceklerini söyledi. Temelli, “Biz bırakın AKP ile görüşmeyi, onu alaşağı etmeyi düşünüyoruz” dedi.

'DERS VERECEĞİZ!'

Yaklaşan yerel seçimlerde AKP'ye iyi bir ders vereceklerini söyleyen Temelli, seçimler yaklaşırken HDP’nin seçimlerden uzak tutulmaya çalışıldığını, ama her saldırıya rağmen bu seçimler ile gasp edilen iradelerini alacaklarını vurguladı. 

Tek liste ile gidilen seçimlerde, Akdeniz İlçe Örgütü Eş Başkanlığı'na Nurgül Salman ve Abdulselam Kutlu seçildi.