Aksaray’da açlık grevindeki beş tutsaktan duyarlılık çağrısı

Aksaray Cezaevi’nde hak ihlallerine karşı açlık grevinde olan tutsaklar, tekli hücrelere konulurken, can güvenliklerinin olmadığını bildirdi.

Aksaray T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki Bişar Bilen, Muhammed Fatih Bingöl ve Ümit Temur isimli tutsaklar, ayakta sayım dayatması ve cezaevindeki diğer hak ihlallerine karşı 17 Temmuz’dan bu yana açlık grevi yapıyorlar.

24 Temmuz’da açlık grevine Bahattin Çelebi ve İhsan Taşdelen de dahil oldu.

Tutsaklardan Bişar Bilen, bugün haftalık telefon görüşmesinde durumlarını ailesine aktardı.

Ailesinin verdiği bilgilere göre Bilen, Tarsus Cezaevi’nden Aksaray Cezaevi’ne 23 Şubat'ta istekleri dışında sevk edildiklerini ve cezaevine getirildikleri günden beri kötü muameleye maruz kaldıklarını söyledi.

Tehdit ve şantajın devam ettiğini, buna karşı kendisi ile birlikte toplam beş tutsağın grevde olduğunu ve tekli hücrelerde tutulduğunu kaydeden Bilen, kötü muameleye karşı yaptıkları suç duyurularına rağmen herhangi bir sonuç alamadıklarını belirtti.

Bilen, günde bir kez bir saat havalandırmaya çıkarıldıklarını ve kendilerine refakatçi verilmediğini aktardı.

Bilen, "Hiç bir şekilde can güvenliğimiz yoktur" diyerek durumlarını özetlerken, grevde olanların her birinin 5 kilo kaybının olduğunu ifade etti.

Açlık grevinde olmalarına rağmen günde üç kez hücrelerinin önüne yemen bırakıldığını, kötü muamelelere rağmen revir doktorunun darp raporu vermeyi reddettiğini anlatan Bilen, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.