Aksoy savunmasına el konulduğu için savunma yapmadı

HDP Ağrı eski Milletvekili Halil Aksoy, kaldığı cezaevinde jandarma ve gardiyanlar tarafından koğuşlarına yapılan baskınlarda savunmasına el konulmasına duruşmada savunma yapmayarak tepki gösterdi.

Kocaeli Kandıra 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde rehin tutulan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı eski Milletvekili Halil Aksoy’un "Örgüte Üye Olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddialarıyla yargılandığı davanın karar duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılan Aksoy, Kandıra’da tutukluların kaldığı koğuşların bir haftadır sürekli gardiyan ve jandarmalar tarafından basıldığını, odaların ve eşyaların alt üst edildiğini, bu yanı sıra savunma notları ve dosyaları dahil her şeye el koyulduğunu belirterek, bu nedenle savunma yapmayacağını dile getirdi. Aksoy, koğuş baskınlarında tutuklulara kötü muamele yapıldığı bilgisini de paylaştı.

Aksoy’un avukatları, durumdan ötürü ek süre talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, talebi kabul ederek duruşmayı 4 Aralık'a erteledi.