Alakır’da yaşam savunucusu ekolojistlere silahlı saldırı

Rant ve HES’lere karşı Alakır doğasını korumaya çalışan Alakır Nehri Kardeşliği aktivistleri kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğradı.

Alakır’ın doğasını korumak için Alakır Nehri üzerinde kurulmaya çalışılan HES’lere karşı mücadele eden Alakır Nehir Kardeşliği, uzun süredir tehdit ediliyordu. Geçtiğimiz günlerde Alakırlı yaşam savunucularının yaşadığı eve silahla ateş edildi. Alakır Nehri Kardeşliği, tehditlere karşı dayanışma çağrısında bulunu.

Alakır Nehri Kardeşliği’nin yaptığı açıklama şöyle:

“Gece yarısından hemen sonra bu sefer havaya da değil direkt yaşam alanımıza doğru çok yakından iki adet silah sıkıp arabayla hızla kaçtılar.

01:00 gibi Altınyaka Jandarma Karakolu’ndan geldiler. Yine kovan bulunamadı. İfadelerimizi alıp gittiler. Karanlıkta arabayı göremediğimiz ve delil olmadığından savcılık yine takipsizlik verecektir.

Etrafa harekete duyarlı ve yüksek çözünürlüklü kızılötesi kameralar yerleştirirsek bu şahısları buluruz. Bunun için 3000 TL’lik bir bütçe gerekiyor. Destek olmak isteyen dostlar [email protected] adresinden iletişime geçebilirler.

Barışçıl yollardan Alakır’ı savunmaya devam. Can dostlarının varlığına şükran. Arayıp soran, destek olan herkese Alakırlarından sevgi selam.”

Alakır Nehri Kardeşliği aktivistleri geçtiğimiz senelerde de HES’lere karşı verdikleri mücadeleden dolayı silahlı saldırıya uğramışlardı.