Alevi örgütleri devlet şiddetini protesto etti

Alevi örgütleri, polis ve bekçi şiddetini protesto etti, ülkede kaos yaşandığını ve 'toplumsal barış'ın tehlikede olduğunu belirtti.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Genel Merkezi ve Demokratik Alevi Dernekleri, artan polis ve bekçi şiddetine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

'TOPLUM KAOS İÇİNDE'

Açıklamada, "Toplumda bireyler ciddi bir çatışmanın içinde; şiddet, stres, iş kaybı, gelir adaletsizliği ve geçimsizlik, ayrımcılık ve buna benzer sayamayacağımız birçok sorunla karşı karşıya. Mahkemelerde devam eden binlerce dava dosyası bulunurken, bir o kadar da devletin vatandaşa açtığı dava dosyası var. İşte bu kaos içinde adaleti bulmak, ona erişmek ve adil çözüm düşünmek olanaksız gibi. Barış ve kardeşlik için adaletli yönetim şart” denildi.

Hukuka olan inancın azaldığına ve yargı kararlarının toplumsal barışı tehlikeye attığına dikkat çekilen açıklamada, “Dışarıda olan hak savunucularına ya gözdağı veriliyor ya da terörist ibaresiyle baskı yapılıyor” diye belirtildi.

ÖLÜM ORUCUNDAKİ AVUKATLAR

Yargının siyasallaştığına vurgu yapılan açıklamada, cezaevlerinde ölüm oruçlarını devam ettiren avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın durumuna da değinildi, "Talepleri demokratik hukuk devletinin karşılayacağı taleplerdir. Yargıtay ve Adalet Bakanlığı bu adaletsizliğe bir an önce son vermelidir" uyarısı yapıldı.

Ortak açıklama, "Her zaman olduğu gibi adaletten yana tavır belirleyerek mazlumun yanında yer alıyoruz” ifadeleriyle son buldu.