Alman bakan Kürtlere saldıran polisleri öve öve bitiremedi!

Cumartesi günü Almanya’nın Düsseldorf kentinde dün düzenlenen “Faşizme geçit yok, Öcalan ve tüm tutsaklara özgürlük” yürüyüşüne Öcalan posterleri için saldıran polisler, eyaletin içişleri bakanı Herbert Reul'dan tam not aldı.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyelati'nin başkenti Düsseldorf'ta cumartesi günü AKP-MHP iktidarının Türkiye ve Kürdistan’da yürüttüğü baskılara ve Almanya’nın Kürt ve demokratik kurum sembollere yönelik yasaklamalara karşı 43 Kürdistanlı, Türkiyeli, Ermeni, Asuri-Süryani ve Alman kuruluş bir araya gelerek merkezi bir yürüyüş düzenlemişti.

“Faşizme geçit yok! Abdullah Öcalan ve bütün politik tutsaklara özgürlük” adıyla gerçekleşen yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşınmasını gerekçe gösteren polis TOMA, cop ve biber gazı kullanarak saldırmıştı.

Polisin saldırısı birçok çevrenin tepkisine neden olurken NRW eyaletinin içişleri bakanı Herbert Reul, polislere tam not verdi. Başbakan Merkel'in partisi CDU'lu politikacı Reul "Öcalan'ın posterleri konusunda Düsseldorf polisinin gösterdiği tavırdan çok memnunum" dedi.

Düsseldorf'da yaşananları NRW'de yayın yapan "Rheinische Post" gazetesinin bugünkü sayısına değerlendiren bakan Reul, göstericilerin saldırıyı hesaba katmaları gerektiğini ima ederek şöyle konuştu: "Kuzey Ren Vestfalya'da kim yasalara ve hukuka karşı gelirse polisin onları sadece seyretmeyeceğini bilmeli."

Alman bakanın sözüne ettiği "hukuksuzluk" ise gösterinin amacı olan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi protesto etmek için taşıdıkları Öcalan posterleri. Bakan Reul, demecinde Öcalan'ın posterlerinin hedef seçildiğini açıkça ifade ederek "Öcalan'ın o kadar yasaklı posterinin nasıl orada ortaya çıktığını da merak ediyorum" dedi.