Alman memurlar Türkiye'de yakın takibe alınıyor!

Tatil amacıyla memleketlerine gidin Türkiye kökenli Alman memurların Erdoğan rejiminin polis ve istihbaratı tarafından yakın takibe alındığı belirtildi.

Almanya'da haftalık yayınlanan "Welt am Sonntag" gazetesine konuşan Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (NRW) İçişleri Bakanı Herbert Reul, Türkiye'ye giden devlet memuru ve çalışanların baskı gördüğünü söyledi.

Özellikle Türkiye kökenli memurların Türkiye'de polis ve istihbarat tarafından izlendiğini söyleyen Alman bakan "Bunlar polislerden, tercümanlara ve bakanlık çalışanlarına kadar değişik meslek grupları" dedi.

Türk istihbaratının bu memur ve çalışanlardan bilgi almak için baskı yaptığına dikkat çeken bakan "Örneğin Türk istihbaratı memleketine giden bir polis memurunu izliyor ve ondan Almanya'daki ilişkilerini ve yaptığı işlere ilişki bilgi almak istiyor" diye konuştu.

Memurlara baskıların ise bazen aile ve çevresindeki ilişkiler üzerinden yapıldığı ifade edildi. Türkiye'de takip edilen memurların önemli bir kesiminin Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmenlerin yoğun yaşadığı NRW Eyaleti'nden olduğu belirtiliyor.

TÜRKİYE İSTİHBARATÇILAR İÇİN 'RİSKLİ ÜLKE' OLUYOR!

Geçtiğimiz hafta federal Alman hükümetinin Türkiye'yi istihbarat birimleri açısından güvenlik riskinin yüksek olduğu ülkelerin listesine almayı düşündüğü öğrenilmişti.

Alman basınına sızan bilgilere göre İçişleri Bakanlığı, Türkiye'yi "Alman devletinin 'sırlarını taşıyan', istihbarat birimleri çalışanları gibi kişilerin özel güvenlik riskleriyle karşı karşıya olduğu" ülkelerin bulunduğu listeye almak için hazırlıklar başlattı.

"İstihbarat çalışanları için devletler listesi"nde aralarında Çin, Kuzey Kore, Pakistan ve Rusya'nın da bulunduğu 30 ülke yer alıyor. Listede yer alan ülkelerde yaşanabilecek korkutma ve şantaj girişimleri karşısında Alman güvenlik birimlerinin çalışanları uyarılıyor.