Almanya enerji fiyat artışlarının 1 yıl süreyle yasaklanmasını istiyor

Alman hükümeti gaz ve elektrik fiyatlarına bir sene sürecek bir zam yasağı getirmeye hazırlanıyor.

Alman medyasında yer alan haberlere göre Alman hükümeti, enerji şirketlerinin 2023 yılında elektrik ve gaz fiyatlarını arttırmasını engellemek istiyor.

Hükümet, hane halkı bütçelerini ve birçok işletmenin yaşayabilirliğini tehdit eden enerji krizini bastırmak için önümüzdeki yıl için enerji fiyatlarına bir üst sınır getirilmesini emretti.

Bild gazetesinin haberine göre, Berlin'de geçen ay açıklanan gelecek yılın enerji fiyatlarının frenlenmesine ilişkin yasa taslağı, kamu hizmeti şirketlerini, örneğin mali piyasalardaki aşırı dalgalanma gibi herhangi bir fiyat artışını gerekçelendirmeye zorlayacak.

Önlemin kabul edilmesi halinde, enerji firmaları tarafından gelecek yıl için halihazırda açıklanmış olan zamları geri almak zorunda kalacak.

Federal hükümet Ocak ayından itibaren elektrik fiyatlarını bir hanenin ya da küçük bir firmanın tüketiminin %80'i için kilovat saat başına 40 sent olarak sınırlandırmayı planlıyor.

Orta ve büyük ölçekli şirketlerin enerji tüketimlerinin %70'i için kilovat saat başına 13 sentlik fiyat sınırlaması getirilecek.

Gaz fiyatları da 1 Mart'tan itibaren sınırlandırılacak ve bu fiyatların geriye dönük olarak belirlenmesi de mümkün olacak.