Altıntaş: Mağduriyet sandığa yansıyacak

İhraç edilen akademisyenlerden Veysi Altıntaş, "İnsanların yaşadığı mağduriyet elbet sandığa yansıyacaktır" dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde doktorasını tamamlarken Barış Bildirisine imza attığı için Muş Alparslan Üniversitesi’nden ihraç edilen akademisyen Veysi Altıntaş, yaşadığı işsizliği, linci ve mağduriyeti, 24 Haziran seçimlerinde sandığa taşıyacağını söyledi.

ANF’ye konuşan Altıntaş, 'diyalog süreci' bitirilip savaş koşullarına geri dönüldüğüde, barıştan yana çıkış yapan akademisyenlerin şimşekleri üzerine çektiğini hatırlatarak, "Üzerime hücum ettiler. Kademe kademe soruşturma ve ardından yer yer linçler oldu” dedi. İnsanların yaşadığı mağduriyetin sandığa yansıyacağını, dolayısıyla ihraç olan barış akademisyenlerinin de bu yönde demokratik haklarının gereği oy kullanacaklarını kaydeden Altıntaş, kendisinin de bu durumda olduğunu söyledi.

AKP TÜM GÜCÜYLE ASILACAK

AKP'nin ikinci bir ulus inşası projesine girdiğini savunan Altıntaş, "AKP sekülerizm karşıtı bir yapı. Yeni ulus inşasını İslam-Türklük-Osmanlı üzerinden kuruyor. Bu ulus inşasını tahayyül ettikleri noktada iktidarda kalmaları onlar için son derece hayati. AKP bu seçime tüm gücüyle asılmaya çalışacaktır. Din, Osmanlı ve Türklük üzerinden” şeklinde konuştu.

HDP VE DEMİRTAŞ YÜKSEK OY ALACAK

Kürt halkının oyunu HDP’den yanan kullanacağını belirten Altıntaş, şunları ifade etti: "Kürtlerdeki ulusal uyanışın sandığa olumlu yansıyacağını düşünüyorum. İyimser bir tahmin gibi okunabilir ama 7 Haziran seçimlerindeki orandan daha yüksek bir oranın çıkacağını öngörüyorum. KHK ile işinden ihraç edilmiş bir akademisyen olarak son süreçte STK, sokak görüşmeleri neticesinden HDP ve Selahattin Demirtaş’ın yüksek bir oy alacağını düşünüyorum."