Altun'un duruşması 6 Şubat'a ertelendi

Dersim Belediyesi Eşbaşkanı Nurhayat Altun'un duruşması görüldü. Tanık "İfade okumadan imzalatıldı" dese de Altun için 'rehineliğe devam' kararı verildi.

Gasp edilen Dersim Belediyesi'nin Eşbaşkanı Nurhayat Altun hakkında “örgüt yöneticisi olmak” iddiasıyla açılan davanın 9’uncu duruşması Tunceli 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Kocaeli Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Altun, SEGBİS sistemi ile duruşmaya katıldı. Duruşmaya Avukat Reyhan Yalçındağ ve Mesut Beştaş da katıldı.

TANIK: OKUMADAN İMZALADIM

Duruşma tanık Metin Alpaslan’ın dinlenilmesi ile başladı. Alpaslan, “Yargılandığım esnada kendisi ile ilgili verdiğim ifadeleri kabul etmiyorum. Tutanakları da görmeden imzaladım” dedi.

AV. YALÇINDAĞ: KÜRT SİYASETÇİLERİN BEKLENTİSİ YOK

Av. Reyhan Yalçındağ, Altun’un 25 aydır tutuklu olduğunu anımsatarak, “Söylenmesi gereken her şeyi söyledik. Dikkat ederseniz müvekkilim artık hiçbir talebi olmadığını söyledi. Bu sözler sadece Nurhayat Altun’un duruşu ve düşünceleri değildir. Tutuklu bulunan tüm Kürt siyasetçilerinin bu mahkemelerden bir şey beklemediklerinin göstergesidir" diye konuştu.

TAHLİYE YOK, DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, “kuvvetli suç şüphesi” iddiasıyla Altun’un tahliyesine yönelik talepleri reddederek, duruşmayı 6 Şubat’a erteledi.