Amed Adalet Nöbeti: Alanlarda olmaya devam edeceğiz

Amed’de hasta ve infazı yakılan tutsakların aileleri, Adalet Nöbeti’nin 287’nci gününde bir kez daha hükümeti “düşmanlığa son vermeye” çağırırken, alanlarda olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Ailelerin, hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması ve cezaevi koşullarının iyileştirilmesi için başlattığı Adalet Nöbeti 287’nci gününde devam ediyor.

Aileler, Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi önünde basın açıklaması yaptı. Tutsak yakınlarına yeni eylem gününde Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) ve Tutuklu Aileleri İle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Diyarbakır 78 Girişimi Derneği üyeleri destek verdi.

Hasta tutsak Abdulselam Güler’in kardeşi İnci Güler, yetkilileri anayasayı uygulamaya çağırdı.

Güler, “Anneler evlatları ölmesin diye bağırırken, Adalet Bakanı onlara düşman gözüyle bakıyor” dedi.

Güler, şunları ekledi: “Biz aileler çocuklarımızın, kardeşlerimizin serbest bırakılacağı günü beklerken, tahliye tarihlerinin altı ay uzatıldığını görüyoruz. Bugün 30 yıllık cezasını çekenler bile bırakılmıyor. Biz adalet için herkese seslendik ama kimse sesimizi duymadı. Biz kimden adalet isteyelim? Biz diyoruz ki, adalet neyse onu uygulayın. Bir kez daha söylüyoruz; Adalet Bakanlığı düşmanlığına son versin. Hasta ve infazı yakılan tutuklular olduğu sürece bizler alanlardan olmaya devam edeceğiz.”

Adalet Nöbeti’nin 287’nci günü “Biji berxwedana zindanan” ve“Hak hukuk adalet” sloganlarıyla son buldu.