Amed Adalet Nöbeti’nde ‘yaşam hakkını savunma’ çağrısı

Amed’de Adalet Nöbeti’ni sürdüren aileler, on aydır eylemde olmalarına rağmen halen istedikleri yanıtı alamadıklarını belirterek, yaşam hakkını savunmaya çağırdı.

Hasta ve infazı yakılan tutsaklar için aileler, 281 gündür Amed’de Adalet Nöbeti tutuyor.

Yeni eylem gününde Adli Tıp Kurumu (ATK) bir araya gelen ailelere Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER),  Tutuklu Aileleri İle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) ile 78’ler Girişimi üye ve yöneticileri destek verdi.

Eylemde konuşan hasta tutsak Abdülhalim Kırtay'ın kızı yazar Herdem Merwanî, “Bizler burada defalarca siyasi partilere çağrıda bulunarak, sesimize ses olmalarını, taleplerimizi gündeme getirmelerini istedik. Ancak 10 ay geçti, hala istediğimiz cevabı alamadık. Siyasi partiler bizi yalnız bıraktılar” dedi.

Hasta tutsaklara yönelik uygulamaların hukuk dışı olduğunun altını çizen Merwanî, “Hasta tutukluların durumu gittikçe ağırlaşıyor. Tutukluların öldükten sonra gündeme gelmelerini değil, ölmeden önce gündeme gelmelerini istiyoruz. Siyasi partilere bir kez daha sesleniyoruz, gelin hep birlikte yaşam hakkını savunalım” ifadelerini kullandı.

Adalet Nöbeti eylemi “Bijî Berxwedana Zindanan” ve “Hak hukuk adalet” sloganları ile son buldu.