Amed’de 14’üncü gün şarkı ve sloganlarla başladı

AKP-MHP iktidarının 19 Ağustos’ta HDP’li üç büyükşehir belediyesini gasp etmesine karşı Amed’de protesto eylemleri 14’üncü gününde devam ediyor.

Oturma eylemi önceki günler olduğu gibi Yenişehir ilçesindeki Lise Caddesi’nde başladı. Cadde, polis araçları ve bariyerlerle kapatıldı.

14’üncü gün eylemine HDP’li milletvekilleri Garo Paylan, Ahmet Şık, Dersim Dağ, Feleknas Uca, Saliha Aydeniz, Ayşe Acar Başaran, Semra Güzel, Musa Farisoğulları, Remziye Tosun, İmam Taşçıer, Hişyar Özsoy, HDP Diyarbakır il ve ilçe eşbaşkanlarının da aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

HDP’liler “Barış Güvercini” şarkısı ve “Kayyuma karşı omuz omuza” sloganıyla eylemlerine başladı.

Bir grup kadın da Ziya Gökalp Lisesi önünden yürüyüş katıldı. Kadınlar, “Jin jiyan azadî” yazılı pankart açtı.

Oturma eyleminin ardından basın açıklaması yapılması bekleniyor.

HDP’li Amed, Mardin ve Van büyükşehir belediyeleri 19 Ağustos’ta rejim güçleri tarafından baskına uğrayarak, gasp edilmişti. Belediye eşbaşkanlarının yerine kayyum atanmıştı. Paralel olarak onlarca kentte yürütülen polis teröründe 400’ü aşkın kişi gözaltına alınmıştı. 19 Ağustos’tan bu yana üç kentte protesto eylemleri devam ederken, polis de sistematik bir şekilde vekiller, partililer ve eyleme destek verenlere baskı uyguluyor, engelliyor, tehdit ediyor ya da saldırıyor.