Amed’de Adalet Nöbeti: İnfazları yakmaktan vazgeçin!

Amed’de tutsak yakınları Adalet Nöbeti’nin 289’uncu gününde tutsakların infazlarını yakmaktan vazgeçmeye çağırdı.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların aileleri 289 gündür Adalet Nöbeti tutuyor.

Diyarbakır Adliyesi önünde nöbete devam eden ailelere Halkların Demokratik Partisi (HDP),  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP),Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER),  Tutuklu Aileleri İle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) ile Diyarbakır 78’liler Girişim Derneği üyeleri destek verdi.

 Eylemde bir konuşma yapan hasta tutsak Hamdusena Ada’nın kardeşi Reşahat Ada, adliye önüne gelişlerinin kendilerine ölümden daha zor geldiğini söyledi.

Ada, şöyle devam etti: “Çocuklarımız cezalarını bitirdiğinde onlara ‘Pişmansınız, değil misiniz?’ diye soruyorlar. Çocuklarımız da diyor ki, ‘Siz bize 20 yıl 30 yıl ceza verdiniz. Biz namusumuz için, şerefimiz, için, onurumuz için, dilimiz için bu yola girdik ve pişman değiliz’ Çocuklarımız pişman olmadıklarını söyledikleri için, infazları yakılıyor. Burada Adalet Bakanı ile Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum, ellerini vicdanlarına koysunlar ve çocuklarımızın infazlarını yakmaktan vazgeçsinler. Hasta tutukluları serbest bıraksınlar.”

Ada şunları ekledi: “Biz çocuklarımız ölmesin diye buradayız. Çocuklarımızın tabutları çıkmasın diye buralardayız.  İnsanları nasıl 10 yıl tek başına hücrede bırakıyorlar. Allah bunu kabul eder mi? Kanununuz neyse onu uygulayın. Cezaevlerindeki haksızlıklara karşı çocuklarımız açlık grevine girdiler. Öyle bir duruma geldi ki, baba evladını, evlat babasını göremiyor. Bu durumu kabul etmiyoruz. Tüm dünyaya çağrım var; gelsinler el ele verelim bu adliye önünde açlık grevi eylemi için oturalım. Çocuklarımız görevlerini şerefleriyle yaptılar. Bizler onlara borçluyuz. Tüm cezaevindeki tutuklulara borçluyuz. Yaşasın zindan direnişleri.”