Amed’de Adalet Nöbeti: Ailelerin sesini duyun

Amed’de 213 gündür hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için Adalet Nöbeti tutan aileler, seslerinin duyulmasını istedi.

Amed’de tutsak yakınları, 213 gündür hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması ve cezaevi koşullarının iyileştirilmesi in Adalet Nöbeti tutuyor.

Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya gelen tutsak yakınlarına, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD),  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri ve yöneticileri destek verdi.

Tutsak yakını Herdem Mervanî, bir kez daha taleplerinin yerine getirilmesini isterken, “Ancak hala bazıları bu talebimize kulak tıkamış. Çok uzağa gitmeye gerek yok. Sekiz aydır tutuklu yakınlarına zulüm ediliyor. Tutuklularımız tedavi edilmiyor ve zor şartlar altında bırakılıyor. Her geçen gün durumları daha da ağırlaşıyor. Taleplerimiz insanidir. Biz insan hakları savunuyoruz ancak geçen bu süreye rağmen kimse karşımıza çıkıp bu taleplerimiz için konuşmadı” dedi.

Mervani, “Gelin tutuklu ailelerin sesini duyun. Tutukluların tüm hakları ellerinden alınmış. Nereye kadar sizler bunu görmemezlikten geleceksiniz. Siz de biliyorsunuz bu sorun çözülse; bu ülkede barış, huzur ve güvenlik sağlanır. Ancak Türk basını bu konuda sessizdir” şeklinde konuştu.

Tutsak yakını Reşahat Ada sekiz aydır eylem yaptıklarını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: “Hasta tutuklular tedavi edilsin ve infazları yakılan tutuklular serbest bırakılsın. Biz çocuklarımızı bırakmayacağız.  Çocuklarımız hırsızlık yapmadı. Çocuklarımız dillerini, kimliklerini, topraklarını savundukları için cezaevindeler. Artık cezaevinden cenazeler çıkmasın.  Bunu bilsinler ki çocuklarımız sahipsiz değiller, kanımızın son damlasına kadar onların mücadelesi ve davalarını yanında olacağız.”