Amed’de polis, ajan ve uyuşturucu satıcılarına eylem

Amed’de özel harekat polisleri ve ajanlık yaptığı belirtilen bir kişi ile uyuşturucu satıcısı bir kişiye yönelik eylemler gerçekleştiği bildirildi.

Şehit Sakine Cansız İntikam Birimleri, Ben u Sen mahallesi ve Rezan ilçesinde “cezalandırma” eylemleri gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Açıklamaya göre, Ben u Sen mahallesinde Türk devleti ile işbirliği içerisinde olan ve halkı “fişleyen” bir kişi hedef alındı.

9 Ocak günü 23.00 sıralarında “Ş.” İsimli “ajan-işbirlikçi” kişiye ait eve, el yapımı havai fişeklerle eylem yapıldığı ifade edildi.

İntikam Birimleri, “Tüm işbirlikçilere uyarımızdır. Amed başta olmak üzere Kürdistan’da bütün işbirlikçi faaliyetler yürütenler tespitlidir. Hepsine en kısa sürede cevap verilecektir” diye uyardı.

Aynı grup, Amed’in Rezan ilçesine bağlı Körhat mahallesinde “uyuşturucu satan ve halkı rahatsız eden Kerbela lakaplı bir şahsın cezalandırıldığını” belirtti. Açıklamada başka detay yer almadı.

Amed’de, Türk özel harekat polislerine de yönelik el yapımı patlayıcılarla ile bir eylem gerçekleşti. 

Şehit Sakine Cansız İntikam Birimleri, Rezan ilçesine bağlı Körhat mahallesinde 15 Ocak günü özel harekat polislerini hedef aldıklarını bildirdi.

Hüseyin Uluğ İlkokulu’nda konuşlu polislere eylem düzenlediklerini belirten grup, “Ölü veya yaralı polisler netleştirilememiştir” dedi. Grup, bu eylemi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı “fedai eylemde bulunan Zülküf Gezen ve 7 arkadaşının anısına” düzenlediklerini belirtti.