Amed'de binler 1 Eylül mitingine akıyor

Amed’de 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla HDP öncülüğünde “Onurlu barış için demokratik çözüm” sloganıyla düzenlenen mitinge binlerce kişi akın ediyor.

HDP’nin 1 Eylül mitingi İstasyon Meydanı’nda başladı. Miting öncesinde Tevgerên Jınên Azad (TJA) öncülüğündeki kadınlar Ayhan Durağı'ndan miting alanına doğru 'Korkmuyoruz susmuyoruz itaat etmiyoruz' sloganıyla yürüyüş yaptı.

Alanda bulunan kitle ise sık sık, “Direne direne kazanacağız”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Onurlu barış için sende ayağa kalk”, “Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz, “Birlikte kazandık, birlikte savunacağız”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarını atıyor.

Miting alanına “Bizden başka başaran olmayacak”, “Yeter artık doğa kent ve çevre ile barış”, “Jin jiyane jiyanê nekuje” ve “Faşizme ve savaşa karşı demokrasi ve barış diyoruz” pankartları asıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP Milletvekilleri, HDP Amed İl Eşbaşkanları Hülya Alökmen Uyanık, Zeyat Ceylan, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Yardımcısı Beycan Taşkıran, Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Doğan Hatun, Kurdistani Partiler, yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’nın da aralarında olduğu binlerce kişi mitinge katıldı.

Ayrıca Ofis Kütüphane sokağında bir araya gelen onlarca kadın yöresel kıyafetleri ile yürüyüşe geçti.

"Jin, jiyan, azadi", "Kayyım kaç kaç kaç kadınlar geliyor" sloganları ile yürüyen kadınlar barış simgesi taşıyan beyaz yazmalar taktı.

Yürüyüş ile arama noktasına gelen kadınlar burada da zılgıt çekerek, kayyımlara tepki sloganları attı. Kadınlar miting alanına da yürüyüş ve sloganlarla girdi.