Amed’de direnişin 15’inci gününde halk kürsüsü kuruldu

HDP’li üç büyükşehir belediyesinin gasp edilmesine karşı Amed’de HDP öncülüğünde başlayan oturma eylemi 15’inci gününde devam ediyor.

19 Ağustos’ta HDP’li Amed, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerinin gasp edilmesine karşı her üç kentte de, polis engelleri ve saldırılarına rağmen her gün oturma eylemi yapılıyor.

Amed’de 15’inci gün yine Lise Caddesi’nde oturma eylemi yapıldı. Oturma eylemi “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganı ile başladı.

Eylemde ayrıca kitle, “Amed ya me ye”, “Direne direne kazanacağız”, “Kayyıma karşı omuz omuza”, "HDP umuttur umut dimdik ayakta" ve "Gün gelecek devran dönecek hırsızlar halka hesap verecek” şeklinde sloganlar atıldı.

Oturma eylemine HDP’li milletvekilleri ve Bağlar Belediye Meclisi üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı. Katılanlar arasında emokratik Partisi HDP il ve ilçe örgütleri, HDP milletvekilleri Remziye Tosun, Saliha Aydeniz, Feleknas Uca, Dersim Dağ, Semra Güzel Barış Anneleri Meclisi, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı ve Sur Belediye Eşbaşkanı Filiz Buluttekin yer aldı.

“İrademe Dokunma” pankartının açıldığı eylemde bu kez serbest kürsü kuruldu. Kent sakinleri bu kürsüde hem tepkilerini dile getiriyor, hem de şiir okuyor ve direniş şarkıları seslendiriyor.

Düdüklerle de kayyumların protesto edildiği oturma eylemine, EMEP Eş Genel Başkanı Selma Gürkan ve Amedspor Kadın Direniş Grubu’nun katılması bekleniyor.