Amed'de hayatını kaybeden 4 gerillanın kimliği açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 7 ve 9 Haziran tarihlerinde Amed’deki çatışmalar sırasında hayatını kaybeden dört gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM, çatışmaların 7 ve 9 Haziran tarihlerinde Lice kırsalında yaşandığını belirtti. İki ayrı çatışmada, dört gerillanın yaşamını yitirdiği bildirildi.

HPG-BİM tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Faşist AKP-MHP iktidarı son üç yıldır Kürt halkını ve değerlerini hedef alarak vahşice saldırılar gerçekleştirmektedir. Faşist iktidarın tüm saldırılarına karşı gerilla güçlerimiz bulundukları her yerde düşmana ağır darbeler vurmakta ve düşmanın amacına ulaşmasını önlemektedir. Her seferinde gerillayı bitirdik, bitireceğiz diyen, faşist güçlere karşı verilen amansız fedaice direniş, halkımızın özgürlük değerlerini koruyan temel güç olmuştur. 2018 yılı itibariyle gerillamız devrimci hamlelerle düşmana ağır darbeler vurmaktadır. Gerillanın darbeleri karşısında ağır kayıplar veren işgalciler kendi medyasıyla kayıplarını da gizlemeye çalışmaktadır. Yaşanana bu yoğun savaş içerisinde mücadelemiz açısından bedeller ödenmekte ve şahadetler de yaşanmaktadır. Şahadete ulaşan her bir arkadaşımızın direnişi ve düşmana boyun eğmeyen duruşu, Apocu militan gerçeğinin savaştaki duruşu ve Kürt Özgürlük Hareketinin nasıl bir direniş içerisinde olduğunun en somut ifadesi olmuştur.

Kahramanca direnerek gelişen direnişlerden birisi 7 Haziran 2018 tarihlerinde Amed’te gerçekleşmiştir. İşgalci TC ordusu Amed’in Lice ilçesine bağlı Ape Musa alanında hava destekli ve çok sayıda zırhlı aracın kullanıldığı geniş kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. Düşman arazi taraması yaparken, düşmanın bir birliği gerilla güçlerimiz tarafından çembere alınmış ve etkili bir şekilde vurulmuştur. Gerçekleşen bu eylemde düşmanın çok sayıda ölü ve yaralısı olmuştur. Zor durumda kalan düşman güçlerine Hani ilçesinde takviye gelmiştir. Gün boyu devam eden operasyon sırasında yoğun ve şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Ağır darbe alan düşman güçleri gerillamıza karşı savaşamayınca havadan yoğun bombardımanlar ile sonuç almak istemiştir. Yaşanan çatışmalarda çok sayıda düşman askerinin öldüğü ve yaralandığı çatışmalar sırasında Zınar Amed ve Şevger Amed arkadaşlarımız da son mermilerine kadar kahramanca savaşarak şehit düşmüşlerdir.

Yine 13 Haziran 2018 tarihli açıklamamızda, 9 Haziran günü saat 18.30’da güçlerimiz Amed’in Lice ilçesine bağlı Manisor köyü yakınlarında yapılan 2 karakolun güvenliğini sağlamaya çalışan bir tepeye yönelik gerilla güçlerimizin kapsamlı bir eylem düzenlediğini belirtmiştik. Tepedeki mevzii, barınak ve askerlerin 3 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde tespit edilen 8 asker öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştı. Gerçekleşen bu eylemde 2 arkadaşımızın kahramanca savaşarak şehit düştüğünü belirtmiştik. Dılovan Bahtiyar ve Dicle Hevidar arkadaşlarımız eylem sırasında kahramanca savaşarak şahadete ulaşmıştır.”

HPG-BİM, “Gerçekleşen direnişler içerisinde şehit düşen arkadaşlarımızın başta aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin ideali olan halkımızı özgürleştirene kadar mücadelemize devam edeceğimizin sözünü bir kere daha yineliyoruz” diye noktaladı.

Gerillaların kimlik bilgileri şöyle açıklandı:

Kod Adı: Şevger Amed
Adı Soyadı: Vedat Çetin
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Hediye - Hüseyin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Haziran 2018 / Amed

Şevger – Vedat Çetin

Kod Adı: Zınar Azad
Adı Soyadı: Hiva Yüksekbağ
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Güler - Abdurnakip
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Haziran 2018 / Amed

Kod Adı: Dicle Hevidar
Adı Soyadı: Rojbin Akyol
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Ayşen - Davut
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Haziran 2018 / Amed

Kod Adı: Dılovan Bahtiyar
Adı Soyadı: Fatih Kırtay
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Fahriye - Abdulkadir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Haziran 2018 / Amed