Amed'de sömürge uygulaması: Kürtçe tabelalar kaldırıldı!

Amed'in cadde ve bulvarlarındaki çift dilli tabelalar indirildi ve yerine sadece Türkçe tabelalar takıldı.

Türk devleti, Kürt kentlerindeki sömürgeci uygulamalarını sürdürüyor.

Gasp edilen belediyelerde Kürtçe ve Kürt değerlerine dönük saldırılar sürüyor. Daha önce şehrin birçok yerinde bulunan Kürtçe tabela ve Kürt simgelerini kaldırtan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kayyumu Cumali Atilla, bu kez cadde ve bulvarlar üzerinde bulunan yön tabelalarındaki Kürtçe yazıları kaldırttı.

KÜRTÇE OLANLAR KALDIRILDI

DBP'li belediye döneminde iki dilli olarak düzenlenen anayollar üzerinde bulunan yön tabelaları sadece Türkçe olacak şekilde yeniden düzenlendi. Şehrin birçok noktasında bulunan Kürtçe tabelalardan daha önce "Yeniköy Mezarlığı (Goristana Yenîkoyê)" yönünü gösteren tabela indirilerek yerine üzerinde sadece "Yeniköy Mezarlığı" yazan tabela asıldı.

Yine daha önce Zümrütkent Caddesi'nde bulunan ve üzerinde "Mardin (Mêrdîn), Batman (Êlih)" yazılı tabelalar, 75 Metre Yol üzerinde "Urfa (Riha)" yazılı tabelalar da yerinden sökülerek üzerinde sadece "Mardin, Batman, Şanlıurfa" yazılı tabelalar asıldı. "Caddeya Mehmed Uzun" tabelasının yerine "Mehmed Uzun Caddesi" yönünü gösteren ve tek dilden oluşan tabela asıldı.

Kentin birçok noktasında bulunan çok dilli tabelalar tek dil olarak yeniden yerine takıldı. Benzer şekilde kentte 75 Metre Yol ve Elazığ Caddesi gibi işlek tüm caddelerdeki birçok Kürtçe tabela indirildi. Çok dilli tabelaların Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen ay Amed'e yaptığı ziyaretten sonra kaldırıldığı belirtiliyor.