Amed’de tutsak annelerinden Adalet Bakanlığı’na faks

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla açlık grevinde olan tutsakların aileleri, tutsakların taleplerinin yerine getirilmesi için Amed’de Adalet Bakanlığı’na faks gönderdi.

Geçen hafta Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Öcalan’ın avukatları ile görüşmesi önündeki yasağın kalktığı yönündeki açıklaması ardından avukatların başvurularına yanıt verilmezken, kararın uygulanması için eylemler sürüyor.

Amed’in Bağlar, Lice ve Çınar ilçelerinde yaşayan bir grup tutsak ailesi, açlık grevcilerinin taleplerinin yerine getirilmesi için Adalet Bakanlığı’na faks gönderdi.

Fakslar Bağlar Postanesi’nden gönderildi. Faksta şu ifadeler yer aldı: “Anayasa’ya göre, Türkiye bir hukuk devletidir ve herkes hukuk önünde eşittir. Anayasanın emredici bu hükmünün uygulanmaması nedeniyle HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ile başlayan ve Türkiye’de cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin yurtdışında ve içinde yaşayan kişilerin başlatmış olduğu açlık grevi eylemi halen devam etmekle birlikte açlık grevindeki 30 kişi bu eylemi ölüm orucuna dönüştürmüştür. Açlık grevi direnişçilerin yayınlamış oldukları ve tamamıyla hukukun uygulanmasını hedefleyen 7 maddelik deklarasyonu ile ilgili olarak;

Halen devam eden ölüm oruçları ülke genelinde ve yurt dışından da devam eden açlık grevi eylemcilerinin eylemlerini sonlandırması için hukuksuz olan İmralı’daki tecridin kaldırılması, sayın Abdullah Öcalan’ın düzenli olarak ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmesi, evrensel hukukun gereklerinin yerine getirilmesi talep edilmektedir. Direnişçilerin yayınlamış oldukları 7 maddelik deklarasyonun, Adalet Bakanlığınızca kabul edildiğini ve yasal güvenceye kavuşturulduğunun kesin ve net bir dil ile kamuoyuna açıklanmasını talep ederim.”