Amed’de tutsak yakınları ATK’yi görevini yapmaya çağırdı

Amed’de 200 günü aşkın bir süredir hasta ve infazı yakılan tutsaklar için Adalet Nöbeti tutan aileler, ATK’yi görevini yerine getirmeye çağırdı.

Amed’de tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti, 212’nci gününde devam etti.

Bu eylemde, hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması talep ediliyor.

Tutsak aileleri bugünkü nöbet için Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde bir araya geldi.

Eyleme, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri ve yöneticileri de destek verdi.

Tutsak yakını Herdem Mervani eylem sırasında yaptığı açıklamada, gelinen aşamada dünyanın seslerini duyduğu ancak ATK’nin duymadığı tepkisinde bulundu.

Mervani “Tutuklularımıza karşı düşmanlık hukuku uyguluyorlar. Tüm yaşam haklarını ellerinden alınmış. Tedavi hakları ellerinden alınmış. Bu nedenle ATK görevini yerine getirmelidir. Bize bir cevap verilmelidir. Tutuklular zor şartlar altında tedavi ediliyor. Birçok ilacı kendi parasıyla almak zorunda kalıyor. Tutuktular ilaç pahalılığından dolayı ilaçlarını alamıyor ve her geçen gün sağlık durumları ağırlaşıyor” dedi.