Amed’de üç açlık grevi eylemcisine tutuklama talebi

Amed’de açlık grevi eylemlerine yönelik 14 Mart’ta yapılan üçüncü baskın sırasında gözaltına alınan HDP üyeleri Salih Cansever, Abdulhalik Kurt ve Yusuf Ateş hakkında tutuklama talep edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride son verilmesi için HDP Amed il binasında açlık grevinde bulunanlara yönelik, hükümet-yargı-polis baskıları devam ediyor.

Milletvekilleri Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç ile parti üyesi Sevican Yaşar, Salih Cansever, İsmet Yıldız, Salih Tekin, Bilal Özgezer, Abdulhalik Kurt ve Yusuf Ateş’in başlattığı süresiz dönüşümsüz eylemi sırasında gözaltına alınan 7 kişiden 4’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklamıştı.

Abdulhalik Kurt, Yusuf Ateş ve Salih Cansever, 8 Mart’taki polis baskınından sonra sevk edildikleri adliyede savcılık tarafından ifadeleri alındıktan sonra 12 Mart’ta serbest bırakılmışlardı.

Açlık grevi eylemine il binasında devam eden üç kişi, 14 Mart’ta yapılan 3’üncü baskında yeniden gözaltına alındılar.

Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan HDP üyeleri, bu sabah adliyeye getirildi. Üç kişi, açlık grevi eylemine katıldıkları gerekçesiyle “örgüt üyesi” olmakla suçlandı ve tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.