Amed’deki Demokrasi Nöbeti’nde işgalciliğe tepki

Belediye gasblarına karşı Amed’de gerçekleştirilen 51’inci Demokrasi Nöneti’nde Türk devletinin işgal tehditlerine tepki gösterildi.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra 3’ü büyükşehir belediyesi olmak üzere 5 HDP’li belediyenin gasp edilmesine demokrasi nöbetleri devam ediyor.

Amed’de 51’inci günündeki nöbet eylemi belediye binasının karşısındaki Lise Caddesi’nde gerçekleşti. Polis önceki günlerde olduğu gibi alanı bariyerlerle kapattı, cadde ve sokaklara zırhlı araçlar konumlandırdı.

Nöbete HDP milletvekilleri Musa Farisioğulları, Semra Güzel ve Dersim Dağ, Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’nın aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Eylemde bir konuşma yapan HDP Amed İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık, AKP ve MHP ittifakının savaşı ısrarla halkların gündemine koymaya çalıştığı tepkisinde bulundu. Uyanık, “Tank, top, uçak ve helikopter sesinin barış talebimizin sesini bastıramayacaktır” dedi.

Barış Anneleri Meclisi adına konuşan Ferha Akbulut, kayyumların Kürt halkına yapılmış bir hakaret olduğunu belirterek “Artık yeter” dedi. Savaş politikalarına dikkat çekerek ölümlerin durmasını isteyen Akbulut, “Savaşa, kan dökmeye son verin” çağrısında bulundu.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Yöneticisi Fedai Akar “Pis hesaplarınız, biz Kürtlerin üzerinden yapmayı bırakın” diye konuştu.

Amed’deki tüm kesimlere seslenen Akar, “Bir olalım, birlik olalım, direnişimizi büyütelim. Bu kayyum zihniyetini bir daha yenelim. Emin olun o gücümüz var” ifadelerini kullandı.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye Federasyonu’na yönelik işgal tehditlerine de değinen Akar, “Bütün dünya Kürtlerin, barbar, katil ve tecavüzcü IŞİD’e karşı nasıl mücadele ettiğini gördü, bir sen göremedin. Freni patlamış kamyon gibisiniz. Ne yapmak istediğinizi bilmediğiniz çarpık siyasetinizle kendinizi önce 81 milyona, sonra da bütün dünyaya rezil ediyorsunuz. Tarih sizi asla affetmeyecek” dedi.

Demokrasi Nöbeti oturma eylemi ile sona erdi.