Amed, Van ve Adana’da polise yönelik bir dizi eylem

Amed, Van ve Adana’da Türk polisi ve AKP’li işbirlikçilere yönelik bir dizi eylem gerçekleştirildi. Bir çok polisin yaralandığı eylemleri, “Ş. Savaş Amed İntikam Birimi” üstlendi.

Kendilerine "Ş. Savaş Amed İntikam Birimi" adını veren bir grup, 28 Ekim ve 3 Kasım tarihleri arasında Amed, Van ve Adana'da bir dizi eylem gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Dünya Rojava Günü dolayısıyla 3 Kasım günü saat 20.30’da Amed’in Seyrantepe Mahllesi’nde “işgalci polislere dönük EYP ile” bir eylem gerçekleştirildi.

İntikam Birimi, “Eylemde 3 işgalci polis yaralanmış, 1 sivil polis ve 1 resmi polis aracı derbelenmiştir. Bunun üzerine alana çok sayıda ambulans nakledilmiştir. Birimlerimiz sağlam bir şekilde alanlarına geri dönmüşlerdir” dedi.

2 Kasım günü saat 23:00 sıralarında “Ş.Savaş Amed” ve “Ş.Numan Amed” intikam birimlerinin Amed’de ortak bir eylem gerçekleştirdiğine yer verilen açıklamada, “Amed’in Kayapınar ilçesi Diclekent’te AKP’li işbirlikçilere ait 4 araç birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir” denildi. İntikam birimleri, her AKP işbirlikçisinin hedeflerinde olduğu uyarısında bulundu.

Amed ve Adana’da Ekim ayı sonunda gerçekleştirilen iki eyleme ilişkin ise şu bilgiler verildi:

“28 Ekim saat 21:00 da Amed in Bağlar ilçesinde Emek Caddesi üzerinde kontrol noktası uygulaması yapan silahlı polislere el yapımı bombalı eylem gerçekleştirilmiştir. Biri ağır 4 polis yaralanmıştır.

29 Ekim saat 23:00 de Adana’nın Seyhan ilçesi Barbaros Mahallesi’nde Alp Yandaş’lara ait 3 araç birimimiz tarafından ateşe verilmiştir.

Ş.Savaş Amed İntikam Birimi tarafından gerçekleştirilen bu eylemler Ş. Beritan (Gülnaz Karataş) şehadetinin yıldönümü anısına gerçekleştirilmiştir.”

Açıklamaya göre, 2 Kasım Dünya Rojava Günü dolayısıyla Van’da da bir eylem gerçekleştirildi. Bu eyleme ilişkin şu detaylar verildi: “2 Kasım Dünya Rojava Günü anısına saat 19:20’de Van İpekyolu ilçesi Yeni Mahalle’de 1 Kasım günü işgalci polislere dönük gerçekleştirilen eylem sonrası , 2 Kasım akşamı işgalci polisler Yeni Mahalle’de halka ve esnaflara GBT uygulaması yaparak baskı uygulamışlardır. Bunun üzerine birimimiz bu işgalci polislere dönük GBT uygulaması yaparken EYP’li eylem gerçekleştirilmiştir. İşgalci polisler büyük bir panikle kaçarken, tespit edilen bir polis yaralanmıştır.”